Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

Dark Fortress - Eidolon CD 2008, Century Media

Dark Fortress to na nás zkouší s  hezkým bookletem, dobrou image, silným zvukem a agresivitou. Tu pocítíme hned v prvním střípku black metalové skládanky jménem Eidolon pod názvem The Silver Gate. Album má opravdu silný nástup plný zvratů a skučení kytar. A ostrá jízda pokračuje, jen co projdeme  stříbrnou bránou, stáhne nás na kolena Corhorror a my se nestačíme divit, co se v tomhle pompézním světě plném mýtů a příšer vlastně děje.

Eidolon má neskutečný spád. Připadám si jako by jsem padal ze strmého kopce a mlátil se o stromy černého hlubokého lesa v době, kdy už na světě není živého člověka. Kompozice je stavěna hlavně na údernosti kytar, celkem dobře to táhne i od spoda krom některých breaků. Občas se vše odehrává až v chaotickém kolotoči, ve kterém ale dobře prokluzuje hororově skřehotavý hlas.

No jasně, že tady nesmí chybět ani vzývání ďábla v podobě old schoolově laděné pecky Baphomet, nejprůhlednější skladbou celého alba. Paradoxně se trošku přestávám bát toho neznáma, které mě děsilo ještě před malou chvilkou. Ten skutečný výbuch strachu má  však teprve přijít až s jasným favoritem desky Anelepsy.

To jsou ty skutečné momenty, které dělají kapely velkými, totiž posadit na prdel jedním songem. Anelepsy skvěle pasuje do konceptu alba, ale i přesto žije svým vlastním životem. Snad proto je uprostřed alba, že je jeho hybným momentem, jeho srdcem. Anelepsy nám do žil pouští další dávky šílenství a strachu, hororová scéna pokračuje ve své mocnosti, tentokrát víceméně v pochodovém rytmu.

Eidolon jako celek působí velice majestátně a žádá si o důstojnost. Nebojím se přiklonit k jeho uctívačům, ovšem pár výhrad přeci jen mám. Jedná se především o některé nedokreslené pasáže, nedotažený zvuk bicích v útočných formacích a občas nudný vokální projev.

Čas: 52:08

Seznam songů:

  1. The Silver Gate
  2. Corhorror
  3. Baphomet
  4. The Unflesh
  5. Analepsy
  6. Edge Of Night
  7. No Longer Human
  8. Catacrusis
  9. Antiversum

www.thetruedarkfortress.com


Zveřejněno: 15. 09. 2008
Přečteno:
3437 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář