Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

ATARI TERRROR - Part 2: ATTENTION! CD 2007

Tihle Atari Terror kolem mého já obcházeli docela dlouho. Kapelu jsem registroval dle názvu, který ve mně vyvolával pocity nostalgie, když jsem před drahně lety v počítačovém kroužku honil po monitoru panáčky:). Na Atari 800XE nedám do dneška dopustit a se zvědavostí pouštím stříbrný kotouček, doufajíc, že hudební tvorba bude přinejmenším stejně kvalitní, jako zmiňovaný 8bit.

Po krátkém intru se z repráků začla valit Attention! Tak trochu Bruce Dickinson (možná díky té poplašné siréně v začátku) a pak řízlý blackový vokál, kanální murmur – we are ready to kill- a famózní nástup na chytlavý refrén v melodickém provedení. Myslel jsem, že co se týče rozmanitosti zpěvu, tak je to všechno, ale mýlil jsem se. Hlásání rozhlasu a chorály jak z Hammerfall zvedají pomyslnou laťku hodně vysoko. Tohle je hitovka jak prase a snad právě i proto na ní můžete shlédnout neméně super klípek na stránkách kapely. Třetí Wonderful Underground ubírá trochu plyn, nicméně na koncertech bude fungovat také velice slušně. New metalový a tak trochu rapový  háv sluší zejména refrénu a opět je přítomna rozmanitá zpěvová linka. Zpomalení v konci písně a následný rozjezd dokáže navodit tu správnou pařící náladu.

Čtvrtá Motofoko je pro změnu „sixfeetovka“ zkřížená s pinkfloydovskou „another brick in the wall“. Těžkopádné rify podporující deathový vokál a dětský sbor v pozadí se vám vryjou do paměti hned na první poslech. A to samé platí i o skočné rockovce Chosen one. Následuje zpomalení, ale ne vyměknutí v podobě Only. Pohodovka, kde vás z křesla nadzvednou brutálně řvané vokály. Airbag death, jakožto 7. song na albu začíná jak intro k počítačové hře, rozjede se do punkového nářezu, dá prostor zpěvové lince, několikrát ocituje nápisy na stínítku v autě, ztěžkne a zase přejde v pořádnou punkovici. Další pomyslná hitovka. Countryovská Fight For Your Country je klišé jak sviňa a tak trochu (doufám, že schválně) falešný zpěv mi nadzvedává koutky úst. 

Pisklavý začátek a kytara hustá jak med, to je Honey, Honey. Naléhavý vokál opět cestuje mezi styly podporován bublající basou ve sloce a v dalších částech hradbou kytar.  Lehké erotično pro dominantní typy jistě navodí Sweetes Pie jedoucí na vlně rocko-metalu. Od pomalých pasáží k sekáným rifům a melodickému refrému se zajímavým textem míří Sky Burning. Při poslechu této věci doporučuju uvelebit se v křesle a popíjet oblíbenou značku alkoholu. Ačkoliv se nezdá, po pár okamžicích vás to začne nutit přemýšlet.

Slabí jedinci můžou spadnout i do deprese, ale myslím že „systemovská“  Caramba jim opět navodí chuť do života. War a Bleeding Tree uzavírají toto velmi podařené dílo, kde každý track má svou vlastní tvář a celé se to velice pěkně poslouchá. Když připočtu naprosto luxusní provedení bookletu (to se nedá popsat, to se musí vidět) vychází mi velice slušných 8 bodíků. Doporučuju.

Čas: 42:50

Seznam songů:

  1. The Beginning
  2. Attention!
  3. Wonderful Underground
  4. Motofoko
  5. Chosen One
  6. Only
  7. Airbag Death
  8. Fight for Your Country
  9. Honey Honey
  10. Sweetest Pie
  11. Sky Burning
  12. Carramba
  13. War
  14. Bleeding Tree

www.atariterror.cz


Zveřejněno: 15. 06. 2008
Přečteno:
3424 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář