Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

KENJI SIRATORI - Crypt Mind, Promo CD, 2008, Ravenheart Production

Japonský cyberpunkový spisovatel Kenji Siratori je samorost. A také velký experimentátor a badatel na poli ambient/elektronické hudby. U českého vydavatelství Ravenheart, pak vydává CD Crypt Mind.

Přináší vám pozvánku do ponurých a temných zákoutí vaší mysli. Zde je, navštívíte spolu místa, která nikdy nepohladil sluneční paprsek a kde vládne všeobjímající temnota a chlad. Pět minimalistických, plíživých, ambientních, poměrně sáhodlouhých ploch o délce padesáti minut, útočí na vaše podprahové vjemy a míří kamsi ven, mimo běžnou realitu. Někam do zatuchlých katakomb, do úzkých podzemních prostor, kam mají přístup jen zasvěcení. Odedávna vzbuzují zemské neprobádané hlubiny země, u lidstva skoro až posvátnou hrůzu. Všudypřítomná tma, hra stínů na vlhkých, starodávných zdech pokrytých plísní, absence čerstvého vzduchu. To vše rozjitří lidskou fantazii. Vzpomínky pradávných událostí, jejichž otisky jsou všude kolem vás a na vnímavější, zvláště citlivé jedince, padá tíživý splín. Pomalu se procházíte podzemními chodbami, za límec vám kape ze stropu se srážející studená voda a vaše svíce dohořívá. Z dálky slyšíte, tlumené, těžce identifikovatelné, hrůzu nahánějící zvuky. Zní to jako šoupání těžkých, staletým prachem pokrytých náhrobních desek. Svíčka vám zhasla a kolem vás se rozprostřela bohapustá tma. Nevíte, co se skrývá za následujícím rohem, a dost možná to ani nechcete vědět. Jen hledáte cestu na čerstvý vzduch, ven z toho zlého snu. V jednotlivých zvukových kolážích, které jsou nazvány Act I.- Act IV., se toho vlastně na první poslech zas až tolik neděje. Je to silně okrajová, pocitová záležitost, vhodná k soustředěnému, meditativnímu poslechu a následnému vytočení telefonního čísla vašemu psychoanalytikovi, za účelem domluvení schůzky. Poslední kousek na nahrávce je Disturbance Mantra a je společným dílem Kenjiho a švédského ambientního performera Anderse Petersena(Objekt4), který produkuje stylově velmi podobnou, spřízněnou tvorbu. V této "písni" zaslechnete i nějaké podivné, zašifrované, skryté hlasy, odříkávající narušenou mantru. Co vám chtějí sdělit, nevím, neboť jsou zakódované do ponuré atmosféry alba. Konec. Ticho. Ticho je hudba budoucnosti.

Jestli-že máte rádi japonské horory a kulturu jako takovou, myslím, že vás tahle ultra temná hlubinná nálož od mistra Satoriho nezklame. Dejte si LSD, nebo si nalijte absint do půlitru a pusťte si Crypt Mind. Budete objevovat dosud skryté stránky vašeho nevědomí.

Čas: 51:30

Seznam skladeb:

  1. Act I.
  2. Act II.
  3. Act III.
  4. Act IV.
  5. Disturbance Mantra

www.ravenheart.mysteria.cz

www.kenjisiratori.com

 


Zveřejněno: 06. 04. 2008
Přečteno:
3315 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář