Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DAMNED CREATION - Bleak Mental Torture - Promo CD-R - 2008 - Necrotorture Agency

A do třetice ještě jedna věc od Necrotorture Agency. Tentokrát black/death sexteto Damned Creation z italského města Potenza. Vznikli v roce 2004 a na svém kontě mají demo CD Soilblack ( 2006 ). Z jejich debutu Bleak Mental Torture, mi nabízí jako ochutnávku čtyři songy.

Přední strana promo bookletu je velmi vydařená a použitý, jednoduchý námět mě zaujal jako první. Motiv krásně spletené konopné oprátky, na podkladu syté, tmavě modré barvy. Rohaté stylové logo je sice pěkné, leč prakticky nečitelné. Lamentations Of Shadows, tak se jmenuje první skladba. Prim v hudbě bohapustého stvoření hrají podlazené sekery pánů Abysse a Vlada. Zpěvák Thanatos má ve svém hlasovém rejstříku hned dvě polohy - deathový murmur a nakřáplý klasický blackový vřískot. Obojí mu jde více než dobře. Bicmen Deimos otlouká blány svých škopků velmi obstojně, dynamicky a spolu s Andrasovou pulsující basou, která sem tam vzletně vyjede dopředu a zde tvrdí muziku, ženou temnou tvorbu D.C. vpřed. Zlověstná energie je na této nahrávce všudypřítomná, vše je podřízeno zlé, ponuré atmosféře. Podbarveno zlovolnými symfo-klávesové tóny, o které se stará Kyra, jediná žena v této čertovské chase. Ale musím uznat, že těch kláves tu není zas až tak moc, aby to kazilo dobrý dojem z nahrávky, není to přeplácané a zní to vkusně a účelně. Stylově mi připomínají třeba takovou rannou tvorbu C.O.F., ovšem D.C. ani zdaleka nedosahují svými nápady na výše zmíněné. Jinak se to poslouchá velmi příjemně, sound je o.k., natáčelo se ve studiu IUD v Potenze. Závěrečnou míchačku a mastering pak spáchal jistý Stefano Morabito v 16th Cellar Studios. Povedlo se, plný,energický, ůderný, přesně takový zvuk se hodí k této produkci. Vybrat nějakou skladbu, která by z těch čtyř vyčnívala, moc nejde. Snad jen poslední Judas ( Damned Child ), její hezký hororový motiv kláves na začátku a na konci skladby se povedl a běhá  mi z něho mráz po zádech.

Nic objevného ani originelního jsem zde nezaslechl, ale to není problém jen Damned Creation. Řemeslně dobře zvládnutý, drsný symfonický black/death s temnou aurou. Pro všechny neznabohy, démony, psychicky jinak narušené, labilní jedince bude poslech D.C. zvrhlým potěšením, stejně tak jako pro mě. Všem ostatním nezbude nic jiného, než se inspirovat obalem CD Bleak Mental Torture. Já mám sebevrazi rád:o).

Čas: 15:35

Seznam skladeb:

  1. Lamentation of shadows
  2. Mors et voluptate profundi
  3. Portriat of Death´s triumph
  4. Judas ( Damned Child )

Zveřejněno: 21. 03. 2008
Přečteno:
3193 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář