Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

HOVADAH - Eyes reveal, CD-R, 2007, samovydání

Kapela Hovadah se dala dohromady někdy ke konci roku 2005 v Londýně. Tomáš(kytara/zpěv, ex- Maria Chuana) a Dalibor(bicí, Infestation), začali spolu jamovat v místních podmínkách. Netrvalo zas tak dlouho a začal vznikat první materiál. Bohužel nastaly problémy při hledání basáka. Několik se jich v kapele vystřídalo, ale stále to nebylo ono. Až na jaře roku 2007 se objevil František(ex-Podegra). Záhy na to přibyl druhý zpěvák Duro(ex- Pyopoesy). Takže se začalo zkoušet a v srpnu 2007 kapela natočila demo Eyes reveal. Od podzimu se začlo koncertovat po Londýnských klubech. Tolik z krátké historie a pojďme k muzice samotné, to co nás zajímá nejvíc.

Celkem šest krátkých a ůderných vypalovaček, zcela v duchu divokého, nespoutaného a hrubozrného grindu, ukuchtila ve studiu Bonafide, partička čtyř výrostků, skrytých pod názvem Hovadah. Nástroje jsou dobře nazvučeny, jen basa by mohla být víc vepředu, tak aby tvorba byla ještě víc devastující. Na téhle nahrávce je její zvuk takový nemastný-neslaný. Jinak proti celkovému soundu nemám výhrad. Rychlé a ještě rychlejší bubny, kytarová práce, struny dostávají pěknej kouř a ruka po hmatníku létá nahoru a dolů. Pánové jsou na dobré cestě a jistě navštěvují kursy "Změň svůj hudební nástroj na smrtící zbraň". Dva šílené vokály, jeden čistě deathový, doplňovaný o něco vyšším zpěvo-řevem. Šrumec, když na svém kombajnu dáte trošku céres, čili pootočíte volume trochu víc doprava, mohu vás ujistit, že rušení večerního programu vašich postarších fosilních spoluobčanů, bude mít zaručenou odezvu. Songy nejdou svojí délkou nad dvě minuty a jsou si svojí strukturou podobné jako vejce vejci. Texty jsou psány v jazyce anglickém a dva ve slovenštině, ale to je jedno, protože při poslechu stejně není rozumět ani jednomu singerovi a bez textové přílohy budete bezradní. Řeší se zde sociální problematika, mezilidské vztahy a podobné jiné společenské problémy. Nic objevného. A to platí i na muziku, kterou na této nahrávce Hovadah produkují, ale nelze ji upřít feeling a zdravý zápal pro věc. Sympatická a rozumná se mi jeví i stopáž tohoto CD, a těch devět minut, co trvá, si dáte ještě jednou.Doporučuji jen skalním grind-maniax, kteří budou jistě spokojeni, všichni ostatní, ruce pryč.

Čas: 9:17

Seznam skladeb:

  1. Eyes reveal
  2. Boss
  3. Nova doba ladu
  4. Red, Orange, Green
  5. Zapomen
  6. The way it goes

www.myspace.com/hovadahband


Zveřejněno: 26. 02. 2008
Přečteno:
3371 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 12. 2008 22:15 napsal/a drivendown
Hovadah - DVD!
Hodně drsný, nezkrácený záznam brutálního koncíku Hovadah na Valašsku. Nekompromisní nářez, strhující atmosféra, zpocená svalnatá těla, stage-diving ..... Hovada když to rozbalí naživo=vodpodlahová zabíjačka! Máš-li o toto dvd zájem, tak si o něj napiš na drivendown@seznam.cz