Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

J.Z.L.F. - Skapunková deska roku CD 2007 - Cecek Records

Skapunková deska roku, tak takhle odvážně nazvala svou nahrávku písecká punkrocková úderka J.Z.L.F..Co to znamená? Jablko Znetvořené Lidským Faktorem, název sám přímo vybízí k filozofické úvaze, co tím chtěl básník vlastně říci? Nu, já se nebudu pouštět do žádných větších akcí, nebotˇ jak známo lidské faktory jsou také někdy velmi kruté a rády znetvoří i jiné věci, než jen oblíbený Evin kousek ovoce. Na obalu CD se mimo jiné také dozvíte, že obsahuje hit : "nesnáším svýho psa", což je i první vál celé desky. Krátká, svižná, energická, jednoduchá, na veselou notu hraná punková muzika s refrénem, který si můžeš zakřičet spolu s kapelou někde v klubu na koncertě. Přiznám se, že noha mi samovolně podupává do rytmu a tony linoucí se z reproduktorů přímo vybízejí k divokým tanečním kreacím. Text je plný frustrace, vzdoru ( "muj fotr je čurák, s matkou mi furt nadává, že sem debil k ničemu, no to je fakt paráda..." ), ale to je takový punkový evergreen, dalo by se říci "to je známka punku":o). Druhý song jsem si oblíbil nejvíc, je to totiž největší "nářez" na albu, s celkem vtipným textem ( "v jogurtu kousek ovoce, najdu leda na vánoce, klonovaný banány, stará po nich nedá mi, žrádlo s prošlou spotřebou, důchodci s chutí sežerou, limonáda z pvc, strhla bitvu o wc..." ). Trochu přibrousit zvuk a byl by to pěkný punkový masakr. Jinak sound celé nahrávky je velmi obstojný, takový uhlazený, pěkný, všechny nástroje jsou hezky slyšet a čitelné, žádný punkový špinavý underground přímo z kanálu. Líbí se mi i frázování zpěváka T´úmena. Trojka je klidnější, takřka "rádiová" věc s hezkou melodickou basovou linkou. "Srocený dav se pomátl" a opět rychlejší písnička, chytlavý refrén, vícehlasé sbory, údernost, to vše činí ze songu další potencionální hit. Na albu figurují i zajímaví hosté ( zde zvaní "brigádníci" ), ze kterých vyčnívá především hráč na ságo Štěpán Škoch, který svým nástrojem obohacuje a zpestřuje hudbu J.Z.L.F., třeba ve skladbě "nemilosrdní ůředníci", či "pouta", odtud tedy zřejmě asi ta škatulka skapunk.

CD navíc obsahuje i bonus v podobě 7 starších songů, které na mě svojí atmosférou zapůsobily více zachmuřile a temně, než novejší výše recenzovaný materiál. Celé album mě příjemně pobavilo a můžu ho vřele doporučit všem punk´s, ale ti už kapelu jistě dávno znají, takže ví o čem je řeč. Obal CD je takový skromný, řekl bych punkový digipack o:), úsporný, z barevného tvrdého papíru, ( šetříme naše lesy ), navíc se prodává za sympatických 50 kaček,  a přináší 50 minut svěží a k tanci zvoucí muziky, což je velmi přátelská cena.

Seznam   skladeb:

  1. Nesnáším svýho psa
  2. Parfém pro vydláka
  3. Odhod´me flinty do  žita
  4. Srocený dav se pomátl
  5. Nemilosrdní úředníci 
  6. Neprojdou!
  7. Jak jeleni ví, jak je lenivý?
  8. Pouta   

Bonusy:

  1. Samota
  2. 2036
  3. Rok rozbijím svět
  4. Leťte mé myšlenky
  5. Sebevražedné tendence
  6. Neopakovatelný den
  7. Proto pálim

www.cecek.com


Zveřejněno: 17. 01. 2008
Přečteno:
3828 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 01. 2008 00:05 napsal/a Pinky
Souhlasím a doporučuji ...
Já , abych se přiznal, dostal jsem CD jako bonus k mikině ve skateshopu. Ale fakt bomba. Konečně po létech hrůzy přišla nějaká česká punk kapela s něčím originálním.Jestli už vás , jako mě nebaví donekonečna poslouchat omleté hity \"slavných českých alkoholpunk partiček\" tak si ho dejte. Jedno k recenzi přidám. Na mě kapela působí, že má český punk nebo dnes populární skapunk úplně v prdeli. Takže skapanková kapelo roku - valte to do nás ještě chvilku a nepolevit!!!