Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
HEIDEN – Andzjel

Bleeding Through - The Truth, CD 2006, Trustkill

Bleeding Through jsou kapelou u nás ne příliš známou, ale v zámoří se těšící poměrně velké oblibě. Od roku 2001 stihli zbrázdit, v rámci Ozzfestu, velký kus USA a západní Evropy. Jejich předchozí desky „This Is Love, This is Murderous“ se prodalo více než 100.000 ks.

Nyní již k aktualnímu počinu „The Truth“. Producent Rob Caggiano (Cradle of Filth, A life Once Lost) si se zvukem příliš nevyhrál, zní utopeně a mírně archaicky. Bleeding Through využívají kláves, což není pro metalcorové kapely příliš typické, a to ji dodává mírně blackmetalového nádechu – bohužel i přes tuto inovaci nepřináší kapela nic moc nového a i po několikátém poslechu vám neuvízne v paměti příliš momentů z alba. Většina songů je vystavěná na klasickém metalcore klišé – rychlá chroptivá sloka a pomalejší melodický refrén.

Čistý zpěv je dost plochý, nemá dostatečnou sílu  a sráží celkové vyznění jednotlivých kompozic o několik kvalitativních tříd níže   Mému uchu nejvíce lahodí spíše skladby brutálnějšího rázu, kde je čistý zpěv zcela vynechán – např. Confession či The Painkiller – na jejich pražském koncertě jsem nebyl, ale dokážu si představit, že tam musel být pěkný kotel. Koncertně to určitě funguje. 

Balada Line in the Sand vybočuje od zbytku skladeb alba, připodobnil bych ji ke Creed po gotickým pivu. Album končí ponurou instrumentálkou The Truth, ve které se dostává více prostoru klávesám.

Textově se to točí hlavně kolem témat zhrzené lásky, sebevraždy a pomsty. Nechtěl bych být textařovou ex-přítelkyní, protože ji pravděpodobně čeká peklo a muka.

Placku jsem poctivě poslouchal déle než měsíc, abych nevynášel neuvážené verdikty. Občas se stane, že vás deska chytne až na třetí, čtvrtý poslech. V tomto případě nepomohlo ani více jak deset poslechů. Tím nechci říct, že by to bylo úplně špatné album, je plné rychlých rifů, dramatických brejků a hlavně při nářezových pasážích si pěkně podupávám, ale po uplynutí hrací doby ve vás z Bleeding Through nezůstane zhola nic. Asi bych toto album doporučil pouze zapřísáhlým fanouškům dnešní módní vlny metalcoru.

V současné době kapela pracuje na celkovém přebudování zvuku a osobně jsem zvědavý jak dopadne  příští album, které by mohlo být okořeněné čistým zpěvem nové posily Bleeding Through v podobě Jona Weinhofena (kytara a zpěv, ex-I Killed The Prom Queen). Právě čistý zpěv je, dle mého názoru, slabým článkem aktuální placky „The Truth“. Nechme se překvapit...

Čas: 42:47

Seznam skladeb:

  1. For Love And Failing
  2. Confession
  3. Love In Slow Motion
  4. The Pain Killer
  5. Kill to Believe
  6. Dearly Demented
  7. Line in the Sand
  8. She's Gone
  9. Tragedy of Empty Streets
  10. Return to Sender
  11. Hollywood Prison
  12. The Truth

web:

http://www.bleedingthrough.com/

http://www.trustkill.com/


Zveřejněno: 04. 06. 2007
Přečteno:
3286 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: čeko | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 07. 2007 18:26 napsal/a Čeko
:-)
Už je na cestě recenze I Killed The Prom Queen, tak doufám, že mě nebudete šetřit ;-)
09. 07. 2007 15:25 napsal/a marty
me se to taky libi
ale je fakt ze tyhle kapely jedou v klasickym ucebnicovym stylu: sloka-refren-sloka-refren-solo-sloka-bridge-refren :-)
09. 07. 2007 14:41 napsal/a Jendixxx
Mě se to líbí
No, mně se to líbí a neřek bych, že zrovna BT si jedou tu klasickou vlnu metalcoru. Je teda fakt, že na poslední desce udělali takový to klasický schéma - riff, riff, zpívaná pasáž a pak zas dokola, ale třeba narozdíl třeba od Caliban mi tu u nich nevadí. Ale jinak mě taky štve jak se teď všechno dělá podle toho jednoho mustru, proto miluju Heaven shall burn, Neaeru a jim podobný kapely. Ještě k BT - zdovna Brandanovo zpěv se mi moooc líbí a zrovna toho kytaristy z IKTPQ se docela bojim - tam to bylo, dle mě, dost lacině podaný. Ale to je můj názor a ten tvůjnaprosto respektuju.
04. 06. 2007 14:40 napsal/a marty
je to romantika :-)
Do you remember On that night I couldn\'t find the words to say I\'m sorry If you recall that night you ripped my heart right out Before saying I loved you Do you believe in this Do you believe in me If you believed in love Would you believe in me