Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Kdyby mi někdo před deseti lety řekl, že půjdu v roce 2007 na koncert Sepultury do maličkého Rock Café, asi bych se mu vysmál a dlouze si klepal na čelo.

Přibližně v tu dobu, jsem totiž marně sháněl lupen na jejich koncert ve vyprodané Sportovní hale v Holešovicích…

Kapelu na jejich, více méně, klubovém evropském turné doprovázejí velice nadějní předskokani. Jako první nastoupili chvilku před půl devátou Forever Will Burn z Jižní Afriky,  kteří sice zatím vydali pouze jednu eponymní placku, ale již mají za sebou turné s kapelami věhlasných jmen jako Entombed, Soulfly, Konkhra a Most Precious Blood. Chlapíci předvedli velice zdařilé vystoupení, a svým stylem nenepodobným In Flames, dokázali zaujmout houstnoucí dav.

Druhou a poslední předkapelou byli izraelští Betzefer, hudebně bližší hlavní hvězdě večera. Mimo brazilců, jsou v jejich tvorbě patrné také vlivy veličin jako Pantera, či například Pro-Pain. Jednoduše poctivá porce thrashcoru. Kapela má na triku zatím jenom debutové album Down Low a pár épéček, ale s lehkostí rozskákala všechny občany Sepulnároda. Pro zvídavé: Betzefer znamená hebrejsky škola.

Krátce po desáté potemněl sál, z reproduktorů se začalo ozývat intro z aktuální desky Dante XII a ano, dámy a pánové, je tu Sepultura s novým bubeníkem Jeanem Dolabellou, aby nám všem předvedla průřez celou svou kariérou.

Na intro plynule navazuje pecka Dark Wood Of Error, peklo v sále rozpoutá Refuse-Resist, z novinky zazní ještě například Convicted In Life, či song Ostia a to včetně na pozadí hrajících smyčců a sampliků. Kotel, že by se lidojedi při pohledu oblizovali. Hrozný vedro.

Slave New World ani Desperate Cry situaci nezlehčují, paří se jak o život. Andreass Kisser zavzpomínal při Escape To The Void na svůj debut na desce Schizofrenia. Následuje Bulet the blue sky, což je cover od U2 a mediálně zatím nejhranější song ze současné éry zpěváka Derricka Greena.

Jedna klasika vedle druhé, Troops of doom, Beneath the remains, Territory. Atmosféra je báječná, celý sál zpívá s kapelou. Za odměnu se muzikanti ze Sepultury vyznávají ze svých sympatií vůči Praze a celé České republice, během koncertu podávají ruce lidičkám v kotli a je na nich vidět, že si užívají bezprostředního kontaktu s publikem. Mimo jiné zazní i motorheadský Orgasmatron, Arise, koncertní verze Kaiowas a Roorback. Kapela působí velice v pohodě a hravě. Začnou hrát například Mass Hypnossis, utnou to a sledují, co to dělá s lidmi. Celý set končí přídavkovým blokem a Sepultura se s vyprodaným RockCafé loučí hitem Roots bloody roots.

Malé prostory jako RockCafé mají svá pozitiva a negativa. V tomto konkrétním případě nad vedrem a občasnou zvukovou koulí, převážila pohoda a pocit, že máte i k takovým hvězdám, jakými Sepultura stále bezesporu jsou, opravdu blízko. Stačí jen natáhnout ruku.

Photos Thx 2 Jana


Zveřejněno: 13. 03. 2007
Přečteno:
3296 x
Autor: čeko | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář