Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Evropské mini-tour dvou zmíněných zahraničních kapel mělo zastávku i u nás a po krátkém přemítání jsem měl jasno.

Hned u vchodu však čeká nemilé překvapení a to v podobě informace, že švédi BY NIGHT dnes bohužel nevystoupí. Důvod je jednoduchý – zpěvák je hlasově indisponován a i když včera v Bratislavě ještě na pódiu stál, dnes to už nejde.

První kapelou večera jsou ÚL!. Do této chvíle jsem ještě neměl tu čest a po prvním songu jsem si říkal, že jsem o nic moc ani nepřišel. První song byl totiž black metalový pozdrav ve stylu „old-school hollywood“ a odpovídali tomu i rozvěšené kříže po pódiu. Naštěstí se dál pokračovalo v trochu jiných vodách, přidalo se na hutnosti. Mezi songy měl proslovy zpěvák a u fans byl úspěšný.

Dvě zahraniční kapely doprovázela v Bratislavě a Praze metalcorová squadra 5 SYMBOLS z jihu Čech. Po krátké době jsem měl možnost je vidět podruhé. Jejich muzika živě neurazí, ale zároveň mě do kolen taky ještě nedostala. Po poslechu pár skladeb doma jsem čekal něco víc a možná to pohřbil zvuk. Od začátku zpěvák burcoval vcelku zaplněný klub a docela se mu to i dařilo. K větší síle chyběla čitelnost a hutnost.

Už během zvukovky bylo jasné, že hutnost a údernost právě FALL OF SERENITY chybět nebude. To se potvrdilo od prvních tónů. Kluci začali přesně dle posledního alba „Bloodred Salvation“ včetně intra. K poslednímu albu nemám moc co dodat, je výborný. Jemně namíchaný mix death metalu a metalcoru prostě nemá chybu.
Těsně před turné došlo ke dvou změnám v sestavě. Odešel zpěvák René a nahradil ho basák John. Na basu pak hraje zcela nový člen Simon. Osobně jsem byl hodně zvědavý, jak se John popasuje se zpěvem, neboť to je jedna ze silných stránek na novém albu. Krátce řečeno – naprosto z přehledem.
Pokud se nemýlím zaznělo celé album (kromě intermezza), tedy včetně hitovek (dlé mého) – As I watch, Swallowed Lies, Twin Curse a Overflowing Senses. Jako jediná starší zazněla titulní k předchozímu albu „Royal Killing“. Během koncertu se občas strhnulo takové pogo, že klidnější fans zaujímali doslova obranné pozice před pogujícími :-) Po ohlašeném konci se nechali ještě vyvolat k závěrečnému přídavku a šluz.

www.fallofserenity.com
www.5symbols.com
www.bynightonline.com

Foto: Stephan Scherer (ilustrační)


Zveřejněno: 24. 10. 2006
Přečteno:
3602 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář