Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

INGROWING – Cloned & Enforced CD 2006, Obscene productions

Ingrowing, jeden z největších pojmů českého i světového grindu, vydávají nové album nazvané Cloned & Enforced a co si budeme vykládat, placka je to zatraceně povedená.

Vlakin & company už tu svojí grindovou káru táhnou pěknou řádku let a vědí jak na to, Cloned & Enforced je tak po všech stránkách dotažené album, přičemž zvuk je naprosto zabíjející a nápady – posuďte sami – mě se líbí. Hned od prvního tónu v „Life Stealth“ se do toho kluci opřou a do vás se valí dobře známý kvalitní grind made in Ingrowing. Skvěle odsýpající úvodní song v mžiku nahradí další, ještě prasáčtější a kratší „Nanopunctures“. Ta se převalí v „New Flesh To Cultivate“ kde si Vlakin nazpíval skutečně geniální vokály, směji se ještě teď. Následující „Shapeshifting/Unidentification“ zabrousí více do death metalu a je jasné, že i tady se pánové cítí jistí v kramflecích. Po „Ground Subzero“ a „Kill The Original“ přichází podle mne nejlepší song alba – „Tragic: The Gathering“, kde mě totálně dostává úvodní kytarový riff. Škoda jen, že je „píseň“ tak krátká a že jedenáctá „CyClone“ obsahuje v podstatě totožný riff, pouze s jiným podkladem.

Následující „Blind Light“ mi taktéž připadá, že patří mezi silnější zářezy. Druhý vrchol bych viděl v songu „Ionized Fluid Being“, která je zřejmě nejpromakanější a nejzajímavější kompozicí alba. Dále se pokračuje ve stejném duchu a Ingrowing již ničím zvláštním nepřekvapí. Některé songy mě po několika poslechách dost nudí, některé naopak čím dál více překvapují (např. Deletion/A Cycle End).

Ingrowing dali jasný signál, že jsou stále na scéně a plni sil. Fanoušci Ingrowing a grindu nemohou být zklamáni. Já bych nějaké songy vyškrtl a některé prodloužil, ale jinak jsem také poměrně dost (až jsem překvapen) spokojen. Cloned & Enforced je velice povedené album a s čistým svědomím mohu dát osm bodíků.

Čas: 28:48

Seznam skladeb:

  1. Life Stealth
  2. Nanopunctures
  3. New Flesh To Cultivate
  4. Shapeshifting/Unidentification
  5. Ground Subzero
  6. Kill The Original
  7. Tragic: The Gathering
  8. Blind Light
  9. Fight Might Be Right
  10. Revolting Waste – Fuck The Hoax
  11. CyClone
  12. Ionized Fluid Being
  13. Mind Drillers
  14. Enforce The Clones (Kill The Copy)
  15. Deletion/A Cyclic End

web: www.ingrowing.wz.cz


Zveřejněno: 19. 05. 2006
Přečteno:
3892 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 05. 2006 09:59 napsal/a Necro
hehe
Vlakine to je lepší recenze než na Abyssu co? ty moderní death metalisto
21. 05. 2006 22:39 napsal/a Vlakin
doplnění
Tak díky moc za pěknou recenzi! Jenom bych tě opravil v pár maličkostech. V \"New Flesh To Cultivate\" ten HCčkovej vokál nedělám já, ale kámoš Wopi, jinak hulákač u BETTER WAY. V prvním a posledním songu máme dalšího vokálního hosta, což není nikdo menší než Chymus!