Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

7.5.2006 - Praha, Kain - Apocryphal Death, Return To Innocence, Arawen, Self Defence

Technicky deathmetalová úderka Apocryphal Death se nejen po pražském undergroundu již nějakou dobu pohybuje a na svém kontě již má demo z roku 2003. Nyní přichází s novým albem, na které tu jistě brzy uvidíte recenzi a právě na 7.5. byl naplánován křest v klubu Kain.

Před koncertem jsem doma pobral všechny možné letáky, plakáty a nálepky, kterými mě pro tuto a jiné příležitosti zásobil Manafob a svoji přítelkyni (s tím už nemá Manfob žádné dočinění) a vyrazili jsme směr Kain. Přišli jsme velice brzy, takže než začala hrát první kapela, měl jsem všechny letáčky rozházené, plakáty pověšené, nálepky nalepené a v sobě 5 piv. Když se konečně začalo hrát, měl jsem pocit, že by bylo lepší kdybych odešel. Self Defence předvedli skutečně něco hrozného, nejsem příznivcem hc/nu-metalu, ovšem ikdyž to srovnám s kapelami v daném ranku, byl jsem zděšen s čím si tato kapela dovolí vylézt na pódium. Jediné čím se mohla kapela chlubit byla poměrně hezká zpěvačka, ovšem pouze do té doby, než se začala hlasově projevovat. Hudební nápady plytké, technické provedení ještě horší – nejvíc mě ničil bubeník, který měl zřejmě poprvé pod nohami dvojšlapku a při vystoupení se na ni začal učit. Takové brambory jsem snad ještě neslyšel a k tomu všemu ještě velice špatný zvuk, kdy jsem prakticky neslyšel kytary, takže možná kapele trochu křivdím. Ale píšu o tom, co jsem slyšel, ne o tom co bych si případně domýšlel. Každopádně kapela měla s sebou hodně kamarádů, takže se těšila z ovací a nedala našim sluchovým aparátům oddechnout asi hodinu.

Naštěstí Self Defence nakonec zakončili a já jsem se mohl těšit na velice nadějnou prog. trash/death kapelku z Prahy Arawen. Kluci nakráčeli oděni do triček Death a z celého jejich vystoupení byl jasně cítit odkaz této death metalové legendy. Nápadů mají Arawen jednoznačně hodně a kvalitních, ovšem stále je z toho cítit doba tak před deseti až patnácti lety. Otázkou je, nakolik je to pozitivní či negativní, mě to tento večer skvěle sedlo a perfektně jsem si je užil. Snad bych jen občas zrychlil, Arawen se drželi stále v technickém, pomalejším tempu a chyběla mi tam větší rychlostní gradace. Ovšem jinak rozhodně smekám, neuvěřitelné technické výkony celého ánsámblu, především potom zpívajícího kytaristy, jehož prsty při sólech létaly neuvěřitelnou rychlostí. Co se týče zvuku, ten se teprve v průběhu vystoupení začal zlepšovat, ale stále to bylo dosti slabé.

Arawen dohráli (hráli o hodně kratší set než Self Defence, rozhodně bych to přivítal naopak) a na pódiu se začala chystat hlavní kapela dnešního večera, pražští Apocryphal Death. Šel jsem si stoupnout do první řady, abych hezky viděl a pln pozitivní energie po vystoupení Arawen. Nedočkavě jsem vyčkával, co předvedou Apocryphal Death. Musím hned na začátek předeslat, že něco výjiměčného, takhle vyrovnané a sebevědomé vystoupení jsem u této kapely ještě neviděl a smekám ještě hlouběji než obvykle. Krátká zvukovka a šlo se na věc. „Apokryfálové“ to rozjeli a Kain byl nadšen, vystoupení bylo přímo narvané energií, kluci se skvěle bavili, stejně jako publikum a bylo vidět že, publikum songy zná. Mě klasicky nejvíce potěšila skladba „Tvůrci Genocidy“, kterou mám již déle mezi svými top oblíbenými skladbami. Dále se skvěle vyvedly „Poslední vpich“, „Doriath“ a další. Nejvíce nás všechny překvapilo a podle ovací i velice příjemně potěšilo, že se při této vzácné příležitosti kapela rozhodla zařadit do repertoáru svoji legendární „Zbytečně moc prasátek a žabiček pohromadě“. Samozřejmě nesmím zapomenout na křest, ten byl velice pěkný, především potom tedy krvesaj, který byl též nabídnut publiku... Inu, cdčko bylo pokřtěno, show odehrána, lidé spokojeni, Apocryphal Death také a za mohutných ovací (pokud je to v Kainu možné) odpochodovali z jeviště.

Poslední Return To Innocence jsem nestihl, protože posun byl veliký a potřebovali jsme stihnout poslední vlak. Nápad, že bych počkal na první vlak moje peněženka rezolutně zamítla a přítelkyně tomu také nebyla zrovna nakloněna, takže jsme vyrazili směr domov. Ale ani mi to moc nevadí, s Rites Of Undeath jsme s nimi jeli turné a poslechl jsem si je dostatečně, rozhodně jsou mladoboleslaváci ve formě!

Myslím, že křest cd „Hybrid“ se Apocryphal Death velmi povedl, já jsem byl velice spokojený, ostatní návštevníci Kainu také, není co řešit, velice povedená akce!


Zveřejněno: 11. 05. 2006
Přečteno:
3434 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář