Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

8. 11. 2003, Volyně - KD Na Nové,

Za dobrý nápad považuji podobné akce, jako byl volyňský ?koncert všech žánrů a nežánrů?. Víceméně místní kapely, každá takříkajíc z jiného stylového soudku ? od bigboše po grind. Podobná akce se naposled ve zdejších končinách uskutečnila v roce 1997 (!) a setkala se s velkým zájmem fanoušků. A co na to lidi tentokrát? Nakonec se velký sál jakžtakž zaplnil, ale kolem 20. hodiny to vypadalo na katastrofu.

Začalo se tedy s půlhodinovým skluzem a první na pódium zamířila volyňská pětadvacítka. Polovina téhle kapely se sešla již ve vzpomínaném sedmadevadesátém v šíleném projektu D.N.A., který odehrál jediný koncert a zmizel ze světa. Po čase se dala trojice dohromady s dalšími nadšenci a v garáži č. 25 (odtud název kapely) začala vznikat hudba ve stylu snad Garáže. Kytary jsou doplněny saxofonem, basa si příjemně přede, ale hlavní slovo má zpěvačka a flétnistka v jedné osobě. Trochu nuceně působí pokusy o zpěv ve výškách, hlubší polohy sedí k pomalé hudbě mnohem více. Za zmínku stojí i celkem zajímavé texty v češtině.

S další domácí sestavou ? GOOS ? počet lidí na prknech (co znamenají svět) klesl na polovinu. Zpívající kytarista, basák a bubeník se asi shlédli v tvorbě slavné Nirvany a je jasné, že zpěv musel být anglicky. Stejně jako ?25?, tak i GOOS dokázali zaujmout přihlížející a parket byl zaplněný.

Posledním klidnějším bandem byla PRACOVNÍ SOBOTA. Naposledy jsem ji viděl už před pár lety, od té doby zmizely klávesy a objevil se saxofon. Počet zpěváků dosáhl počtu tři ? kytaristu a saxofonistu doplňovala druhá dívčina dnešního večera. Moc prostoru ji chlapi nedali, ale rozhodně přitáhla pozornost všech přítomných pánů. PS hraje spíše zábavy, stylově je to něco jako Hudba Praha a český zpěv je samozřejmostí.

Druhou polovinu večera otvíral AVENGER, na který dorazil asi největší počet příznivců. Ustálený koncertní set tentokrát doznal jedné změny, vypadl song Zlo, nenávist, válka a nahrazen byl skladbou Za svitu luny ? inkvizice, takže se hrálo jen z první desky Shadows of the Damned a z horké novinky Godless. Závěr patřil předělávce a jak je už nějaký čas zvykem, tak Roswellu 47 (Hypocrisy). Klukům to v poslední době šlape náramně a ohlas tomu odpovídal. První tři kapely měly výborný zvuk, u Avengeru jsme se ho dočkali až s druhou písní, než si jinak moc dobrý zvukař zvykl na změnu stylu.

Následoval mírný stylový posun od deathblacku k thrash core zn. WITH CARE! Ty jsem chválil už minule, ale volyňské vystoupení bylo ještě lepší, nejspíš i díky skutečně skvělému zvuku. Zpívající (křičící, ječící,?) frontman měl také více prostoru pro pódiovou šou a i přes pokročilou dobu po půlnoci tanečníků neubývalo.

Poslední slovo měla pro mě neznámá banda GREX. Bicí, kytara, basa a dva extrémisté s mikrofony ? styl asi grind core. Lidí s pozdní hodinou už trochu ubylo, ale muzikantům to pranic nevadilo a ze zběsilého nasazení neubrali. Názvy skladeb sice ohlašovali v češtině, ale i přes snahu porozumět jsem skutečný jazyk řevu rozšifrovat nedokázal.

Po půl třetí je konec a jediné, čeho (koho?) jsme se nedočkali, byl Čáryfuck, o němž bylo na plakátech napsáno, že možná přijde? Nezbývá, než se těšit na další stylově rozmanitou akci, která by snad mohla proběhnout někdy zjara na tomtéž místě.


Zveřejněno: 14. 11. 2003
Přečteno:
3543 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář