TELEPATIE VI

Takovouto sestavu by si nechal ujít jen hloupý malý Jarda! Takže jakožto chytrý, vysoký Nejarda jsem vyšel do zimy, abych došel do tepla a kouře na pořádnou porci grindu, grindu, grinduuuu.

To že jsem byl asi hodinu před odchodem opět opuštěn mým soudruhem, se kterým sem měl na tuto kulturní událost měsíce vyrazit snad ani nemá cenu zmiňovat (po kolikáté že už se to stalo? ;-)) Mno, dorazil sem teda opět s někym úplně jiným, ale dorazil a to je hlavní. Bystře jsme se nesnažili dodržet avizovaný čas startu 20:00 a kolem tři čtvrtě na devět jsme stáli s pivkem a blokovali jediný průchozí bod mezi sálem a výčepem. Po zkritizování piva, politické situace, zimy a né moc plného sálu jsme chopili místo, dostali razítko, utratili osm pětek a čekali dál, kdy už se začne něco dít.

To ?něco? byli PLASTIC GRAVE a začali se dít v půl desáté. Paří se hned od začátku - pivkem i jinými tekutinami a i rostlinkami usušenými, smotanými a spálenými posilnění fans se rozhodně nedrželi v koutku a užívali si to na plný kule. Jediné co mi kazilo tento set byl velmi hlasitý a velmi vytažený Fidův vokál ? snad poprvé v životě jsem cítil jak mi hlavě bušej bubínky a kovadlinky, nebo co to v těch uších vlastně je?ostatní dvě kapely už zpěv tak extrémně nahlas vytažen neměly. Na pánech hudebnících bylo vidět, že si hraní velmi užívaj a dobře jim to šlape, legendám jedněm?i když nejsem pamětník, tak je vidno, že i mladým generacím má jejich grindování co říct. 

Shodou okolností mi týden před tímto koncíkem dorazilo do rukou nejnovější CD DISFIGURED CORPSE, a to si mě naprosto otočilo okolo prstu (nebo jak to říct). Bez nadsázky se dá konstatovat, že DC se stali hlavní hvězdou večera ? neuvěřitelný nasazení ? spád a naprosto dokonalej mix deathu a grindu. Ani do kotlíku jsem se teda neodvážil ? pod pódiem se rozpoutalo takové hezké malé peklíčko (v klaustrofobních sklepních podmínkách Orionu se to asi jinak vyjádřit nedá). Klipovka ?The Poisoning? zní naživo též značně ničivě. A vražedné burácivé tempo tohoto komanda řádně provětralo kouřovou mlhu, která se tu během celého večera tvořila. Prostě geniální, profesionální a ? už mě nenapadaj další adorizační adjektiva, tak radši skočim na další kapelku:

Posledními účinkujícími byli ISACAARUM a já jsem se velmi těšil, že uvidim pořádnou show, jakou v našich podmínkách jen tak někdo neumí. A nebyl jsem zklamán! Jen Chymus se kdesi zapomněl, takže když už se začalo hrát, tak se muselo holt hrát přestat a bicmen musel pěvce dojít nalézt. Podařilo se, takže začal sperm-nihil-sado-metal, nebo jak se to asi teď označujou. Skladby ze ?Shubabiru aru bla bla bla? (název alba si nejsem schopen zapamatovat a sem línej hledat správné označení ;-), takže to neberte jako hodnotnou informaci ? prostě, skladby z posledního disku zněj velmi, velmi dobře a jejich živé provedení doplněné ?jakokrví? a celkovým kukučem kapely je prostě lahoda. Chymus to s publikem umí a všici jsme si libovali. Jen je škoda, že řady fans prořídly a přídavek nebyl přidán :-)

Všechno je řečeno a víc už nemá asi nic cenu dodávat. Kdo nebyl má smůlu a kdo byl, tak tohle nemusel číst, hehe. A jelikož jsem zapomětlivý, tak jsem zapomněl přítomné fotící fotografy požádat o zaslání fotek, tudíž pokud to někdo z vás čte, tak byste mohli pár barevnejch obrázků poslat ? kybl@fobiazine.net ? věčná sláva a blaženost vás nemine!


Zveřejněno: 18. 03. 2006
Přečteno:
3405 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář