Nejbližší koncerty
LLYR

MENTALLY CORRUPTED - Each & Every CD 2005, samovydání

Mentally Corrupted je (jak sami označují svůj styl) ?dog core?, jedná se o směsku hc-punk-metalu. Kapela existuje tři roky a je složena z členů pocházejících z Jalubi a Uherského Hradiště. ?Each&Every? je jejich první demo a jak předesílám hned na začátek, poměrně dost povedené.

První song začíná pěkným intrem, ze kterého vzejde poměrně pěkná úvodní, ovšem velmi tuctová, melodie. Dále už si to kapela štráduje klasickými hc vodami. Co se mi na této skladbě velice líbí je vokální pestrost, dva hlasy se navzájem doplňují a pro atmosféru to udělá hodně pozitivního. Další kladná věc je zvuk, který má daleko od ?uřvaného? hc.

Druhý song, nesoucí skoro black metalový název ?War In God´s Name? začíná bicák a já mám pocit, jak kdybych poslouchal slavný štych kapely E!E ?Karel Borovský?. Naštěstí se to potom zvrhne do temných vod brutálního hc/metalu, zde zpěvák ukazuje, že má skutečně velké a pestré hlasové možnosti, hlavně ve sloce mi neuvěřitelně připomíná Maxe Cavaleru.

Následuje ?Lolita?. To je teda věc, hurá u-ca u-ca rytmus a tady chlapci předvádějí, že punk jim také jde. Jinak klasické postupy.

Další ?Kill Your Neighbour? ukazuje, že ovlivnění Sepulturou není až zas tak malé. Před deseti lety by tohle byl určitě super materiál, jen to kluci trochu zaspali.

Šest miliard sra**k je výrazná asi jen pomalejší sypačkou a zpěvným refrénem, ovšem jinak nic světaborného.

Pomalejší ?May Be?? se mi líbí asi nejvíc, sice opět stojí na obyčejných milionkrát ohraných postupech, ale má šťávu, hezky postavenou strukturu a hlavně pořádný ?feeling?.

Závěrečná hlava v pr***i mě po poslechu celého alba jen utvrzuje o celkovém obraze.

Takže když to shrnu, zvuk je na demo naprosto luxusní (včetně bicích), čímž u mě kapele velmi stoupla. Co se týče hudebních výkonů, nedělám to často, ovšem v tomto případě skutečně musím vyzdvihnout zpěv, který je perfektní. Nemohu se však zbavit pocitu, že kapela absolutně postrádá něco sobě vlastního a originálního. Celkově je to vyvážené demo, není tu žádná vyloženě slabá skladba, ovšem ani ne silná. Hudebně je to skutečně průměr, ale věřím, že kapela na sobě do prvního alba zapracuje (tedy hlavně na skladbách, technicky je na tom určitě dobře!), potenciál na to mají a já jim velmi fandím.

Čas: 21:48

Seznam skladeb:

  1. ...Each&Every?Mentally Corrupted
  2. War In God´s Name
  3. Lolita
  4. Kill Your Neighbour
  5. 6 Milliards Of Shits
  6. May Be?
  7. Head In Ass

web: www.mentallycorrupted.com


Zveřejněno: 27. 01. 2006
Přečteno:
3459 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář