Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

17. 10. 2023 – Praha, Kasárna Karlín

Trio CELLAR DARLING hned od začátku znělo jinak než jejich bývalá kapela Eluveitie. Odlehčeni okovy minulosti svou tvorbu otevřeli nejen hudebně, ale i emocionálně a jejich desky to dokazují.

Odchod Anny Murphy (zpěv, hurdy-gurdy, flétna), Merlina Suttera (bicí) a Iva Henzi (kytary a baskytara), tří dlouholetých členů švýcarských Eluveitie pod vlastní značku CELLAR DARLING, folkmetalovou scénu šokovala. Ale hudební chemie tvrdých riffů s esencí něžného folku v rockovém rouchu tomuto triu funguje měrou vrchovatou, šlo tedy bezesporu o správný krok. Především když dlouhá turné, málo času na skládání a časté výměny členů se na kvalitě bývalé kapely podepisovaly.
CELLAR DARLING odlehčeni o okovy minulosti svou tvorbu otevřeli nejen hudebně (prog, shoegaze, doom, goth ad.), ale i emocionálně. Jejich druhá deska „The Spell“ je nasáklá potemnělou atmosférou, kterou ze sebe průběhem skládání Anna Murphy vypustila, když se potýkala s depresemi – hlavní hrdinka tragického příběhu se tu zamiluje do smrti a Anna ji vtiskla její vnitřní pocity.
CELLAR DARLING tak po všech směrech vykročili za hranice, k nimž by se v bývalé kapele ani nepřiblížili. Hudebně se folku elegantně vyhnuli a v jednoduchých, přístupných, ale hutných a promyšlených písních se zaměřili na pestrost a předání svého sdělení i skrze naléhavé pěvecké linky.

Turné se zúčastní též komorní progresivní duo IAMTHEMORNING, které spojuje vlivy klasické, rockové i lidové hudby. Zpěvačka Marjana Semkina a klasicky vzdělaný klavírista Gleb Kolyadin jsou sice jedinými členy skupiny, ale na nahrávání (na druhé albu Belighted jim hostuje bubeník Gavin Harrison - Porcupine Tree/King Crimson) i koncerty si často přibírají doprovod.

Jako speciální host vystoupí dark folk / chamber prog duo MAER, které tvoří obě zpěvačky zúčastněných kapel - Marjana Semkina a Anna Murphy. Jejich debutové album napsala a spoluprodukovala Marjana, spoluautorkou a producentkou, která míchala i masterovala, Anna.

FB event: https://fb.me/e/1io124Jv4
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/613
Předprodej dále v síti viz Ticketmaster a GoOut.


Zveřejněno: 24. 09. 2021
Přečteno:
154 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář