Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DA GRIND - split CD CD 2005, Dead Cirkus Records

DA GRIND je 4 way split, který se tím nepáře a materiál na něm je hozen do grindové notičky. Vše se na vás řítí ze státu západně od nás ? Francie. Připravte se na chrochtání, skotačení, uhánění, zvracení, ale i techniku, spartakiádní kousky bubeníků, krev, pot, šílenství i hard core a ve většině případech (pokud ne ve všech na tomto sympatickém počinu. Ale netvrdím to, protože nemám k dispozici texty a takový odborník přes francouzskou scénu nejsem) punkovou smysluplnost. Zůstaňme však u zvukové stránky.

Disaster drtí jak se sluší a patří na metalovou squadru. Syrový, pikantní a chutný jako čerstvý tatarák. Čtyři Frantíci ve složení basa, bicí, řev a kytara s řevem to mastí jako diví. Grind core propletený deathem. Zvukově tady nenacházíme žádný kanál. Spíš čistou death metalovou produkci. Death ? grind s makabrózním growlingem, který podporuje ďábelský a ujetě zvrácený jekot druhého vokálního aktéra. Pánové jsou dostatečně vyhraní. Jejich setík se mi jeví víc než slušně! Mají zde 6 pecek a jako předkrm obstáli. Vlastně schlamstli i polívku, neboť hlavní chody dnes přicházejí dva ? Elysiüm a Sickbag.

Elysiüm jsou hysteričtější ve vokálech a každopádně grindovější. Typicky zahuhlaná boostering basa, kytary tvrdé, bicí trochu utopené, ale dynamické (podobně je nahrávají některé hc/punk/crust bordýlky) a navrch manický řev. Tato kapela zní jako američtí Converge, kteří nahráli přímočaré album a vykašlali se na art. Hlavně zpěvákova poloha hodně evokuje frontmana Converge. Závěrečné kloktadlo ?Short Massage? je typickou grindovou srandičkou na závěr. Pecka! Rád bych si poslechnul víc matrošu od těchto slimákoužroutů.

Sickbag mně příliš netěší zvukem nahrávky, ale nakonec si zvykám, což později kvituji s povděkem, protože jejich zvuk usazuje songy do oparu příjemně podivuhodného. Franckové tvoří zajímavé klimatické podnebí pro jejich umělecké vize. To si nechám líbit. Figurují zde dva kytaristé a hudebně je spíš hodím do ?šuflody? death metalové. Nečekejte však nezajímavou sypačku a technické bezpředmětné onanie. Jejich druhá skladba umístěná na tomto splitku ?Whos the next?, poukazuje na nervní pojetí deathové zkázy. Spíš bych v jejich přehrávačích hledal cédla The Dillinger Escape Plan než např. Morbid Angel. Nechybí grindové koření, ale i New York old school hard core pasáže, viz. třetí pecka. Pokud vám z této mixtury stylů vychází dnes moderní metalcore, tak na to ihned zapomeňte. Tady se jedná o trochu jiné podzemní vlivy. Poslední věc mně dohání ke stejně šílenému zájmu o band jako u předchozích Elysiüm. No není to hezké?

Posledními pány na splitu jsou opět francouzští, jak už jsem informoval na začátku, Desecrator. Na desce mají nejvíc songů (osm), přitom nejslabší zvuk. Grind spíše bordelióznějšího hc/punkového střihu. Nakládačka, která mně osobně nijak zvlášť nezaujala. Připadají mi spíš do počtu, ale nečekejte nic otřesného. Minimálně průměrné ohodnocení jim nemohu upřít.

Pokud by se jednalo o split pouhých prvních tří kapel, ohodnotil bych toto album ještě o dva body kladněji. DA GRIND doporučuji i těm, kteří si libují ve fastcore´u, emo violence apod. Jak pro metaláky, tak i pro extrémněji naladěné punks.

Čas: 44:01

Tracklist:

DISASTER

  1. Decline of humanity
  2. Molesting the fanatism
  3. Black box lobotomy
  4. Urban terrorism
  5. Birth of ignorance
  6. Chribou

ELYSIÜM

  1. Attendre
  2. Voix Sans Issue
  3. Poussiere
  4. Short Message

SICKBAG

  1. 1984
  2. Whos the next
  3. Le gang des postickes
  4. Temple of thieves

DESECRATOR

  1. Us Vandalizer
  2. Intifada
  3. Sarkopit
  4. GrindHxC sur violent-blastbeat
  5. Damn writer
  6. Mouchrav
  7. S.O.D.
  8. Bravo Les Djeuns

Label: www.deadcirkus.com


Zveřejněno: 05. 11. 2005
Přečteno:
3258 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář