Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

7.–8. 7. 2023, Zbytiny u Prachatic

Nový mezinárodní open air festival South Of Heaven, který si v loňském roce odbyl premiéru, se letos připravuje na své pokračování. Stejně jako loni se celá akce bude odehrávat ve dnech 7.–8. 7. 2023 v jihočeských Zbytinách u Prachatic v malebném prostředí bývalého lomu, a kromě tuzemských legend i objevů nabídne také zajímavé kapely ze zahraničí.

Jednou z legend bude brněnská kapela PROGRES 2, která v letošním roce oslaví krásné 55. narozeniny. V roce 2021 se dočkalo reedice její kultovní album Třetí kniha džunglí, které skupina obohatila zcela novou skladbou Svět příliš se roztočil. Za legendární smečku lze právem považovat i black’n’rollovou stálici TÖRR, jejíž ‘histörrie‘ sahá až do roku 1977. Na festivalu provětrají bohatou diskografii včetně posledního zářezu Inkvizitörr z roku 2021.

Ze zahraničí dorazí hned trojice drsných seskupení. Turečtí blackmetalisti MORIBUND OBLIVION mají momentálně docela napilno. Tento měsíc vydali dvouskladbové EP Time Is An Illusion, které je předzvěstí připravovaného alba Intertemporal. Poněkud exoticky zní země původu kapely PHENOMY. Ti, ač momentálně zabydleni v Německu, pocházejí z Libanonu a drtí velice slušný thrash metal, jak ostatně potvrdili na svém třetím albu Syndicate Of Pain vydaném v loňském roce. Z Polska pak dorazí velice zajímavá skupina NENUFAR, která umně kombinuje metalcore se symfonickými prvky a gothic metalem. Jedná se o hodně mladé seskupení – letos v únoru oslavili první rok existence –, ale stihli již vydat EP Last Goodbye a na sklonku loňského roku rozjeli kampaň, aby mohli vydat debutové album, na kterém právě usilovně pracují. Za částečně zahraniční se dá vlastně považovat i symfo/blacková skupina WELICORUSS. Ta je již několik let usazena v Praze, kam ji z daleké Sibiře přivezl frontman Alexey Boganov. Nejen u nás se stala festivalovou stálicí a jistě ozdobí svou účastí i South Of Heaven.

Kromě výše uvedených českých legend budou ‘domácí‘ barvy hájit například neoklasičtí metalisti SOLAR SYSTEM či thrash/deathoví ARAWN. Obě kapely mimochodem v loňském roce absolvovaly několik společných koncertů. Pořádnou dávku death metalu naservírují havířovští SOUL MASSACRE či F.O.B. z Tábora. Metal v různých podobách pak bude možné slyšet v podání NEVER FALL z Frýdku-Místku, píseckých ARTEMION, pardubických DAY BEFORE, VANAHEIM z Chlumce nad Cidlinou, SCORZONERA z Husince, paganmetalových Pražáků ODRAEDIR či ostrých hochů D.L.D z Prachatic. Hardcorové ohně vzplanou s českobudějovickou formací PYROMANN a úderným metalcorem pak všechny rozdrtí NEWSPEAK z Valašského Meziříčí. Chybět nebude ani skočná punková muzika v podání kapel BULAČ, VIXLAIVANT a (NA)PLECH. Na klasičtější rockovou strunu pak zabrnkají G-ROCK z Vimperka.

Line-up South Of Heaven vypadá tedy hodně zajímavě a pestře, takže nic nebrání tomu, pořídit si vstupenky a těšit se na začátek letošního července. Vstupenky v předprodeji za aktuální cenu 700 Kč je možné pořídit na FB stránce festivalu, telefonu +420 737 969 276 nebo v předprodejní síti Ticketstream. V prodeji budou i jednodenní vstupenky za 400 Kč. Pokud by ale došlo k naplnění kapacity festivalu už během předprodeje, jednodenní vstupenky k mání nebudou. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Přímo v areálu bude k dispozici kemp s možností stanování, a to zcela zdarma.

Související odkazy:
www.facebook.com/southofheavenopenair
www.facebook.com/events/544859587086964


Zveřejněno: 10. 06. 2021
Přečteno:
631 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář