Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Konečně po dlouhé době se v Táboře objevila nějaká hudební akcička, na kterou jsem se hodně těšil.

Uskutečnila se v pátek 14. večer po 21 hodině v music clubu Orion a proběhla v rozmezí stylů grind až punk ve své extrémnější podobě. V malém klubu se začaly míhat známé postavy už před zahájením vlastní produkce a čekání se krátilo klábosením na baru u piva a kořalek.

První se na pódiu objevila NĚMÁ BARIKÁDA, která v sobě punkáče nezapře, ale že by to byl jen punk se říct rozhodně nedá, protože je to střihlý crustem nebo crust je střihlej punkem, čert ví (nemyslel jsem Čerta z Gride, na toho teprve dojde). Od Barikádníků znám album Revoluce bez emocí, který se dá stáhnout z jejich webu (vyhledavač najde). Jinak se na ně dobře pařilo, takže ten koncert rozjeli celkem slušně.

Jako druzí se přišinul na pódium ansábl z PLASTICKÝHO HROBU v čele s Fidem u vokálu a Vlakinem na base. Jejich styl částečně navazuje na punk riffy Barikádníků, ale to jen částečně, jinak grindujeme a grindujeme, vokálem jdeme do deathu.  Fido mi předtím slíbil věnovat jejich hymnu Plastogression, ale já jsem to během koncertu přeslechl, takže se tímto dodatečně omlouvám (u baru jsme si to vysvětlili, že jo?!). Na Plastiky jsem už pařil obstojně a nejspíš z nedostatku vzuchu se i řádně zapotil. Převážná většina věcí byla hrána z jejich posledního alba Noizy Graves And Plastic Chronicles a to co bylo staršího data mělo novější kabátek ála Plastic Grave 2005. Teď jen nevím jestli Vlakinovi prasknul drát nebo mě to potom napadlo po tsunami alkoholu, ale myslim, že to tak bylo. No nic Plastici se přesovají na bar a připravuje se poslední kapela večera.

GRIDE si vždy velice rád poslechnu. Jejich zběsilý fast-core šlape jak sviňa a parádně protřepává palici. Čert za bicíma do toho třískal jak o život a Iny u vokálu křičel jak když mu berou oblíbenou hračku. Krátká stopáž skladeb je zárukou jejich dostatečného počtu, což mi nevadí ba naopak to vítám, tedy co je do minuty nenudí. Zkrátka a dobře mi přijde, že Gride si na každém koncertu udržují ten svůj vysoký standard, tedy tanec bláznů?

O čase již přehled ztrácím a konec je tu, tedy hudební konec, jinak se pokračuje dál na baru. Ještě bych pozdravil Romana Poláčka z Bizarre Leprous Production, který s sebou sice neměl žádný distro, ale se kterým jsem tam slušně pokecal o UG scéně (o samých goregrind prasárnách :)).


Zveřejněno: 25. 10. 2005
Přečteno:
3247 x
Autor: Dufus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 10. 2005 22:03 napsal/a marty
Vlakine!!!
sestka v pravo nahore, KAZ!!! :))))