Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Souhrn zajímavých alb, která vychází v lednu 2022.

Bury 

DEAF CLUB (USA) – „Productive Disruption“ 
Grind/hardcore, Three One G Records 
Kalifornská kapela, kterou tvoří Justin Pearson (THE LOCUST, DEAD CROSS, PLANET B), Brian Amalfitano (ACxDC), Scott Osment (WEAK FLESH), Jason Klein (RUN WITH THE HUNTED), a Tommy Meehan (THE MANX, CHUM OUT!), vydá 6. ledna své debutní album. Ve čtrnácti krátkých skladbách se dočkáme uvřískaného hardcoru s grindovými blast beaty a punkovými výpady. 

INFECTED RAIN (Moldávie) – „Ecdysis“ 
Modern metal, Napalm Records 
Svůj progresivní a moderní metal s nespoutaným ženským vokálem představí na svém pátém albu v tuctu nových skladeb INFECTED RAIN. Vyjde 7. ledna 

AETHEREUS (USA) – „Leiden“ 
Tech/prog death metal, The Artisan Era 
AETHEREUS ze státu Washington vydají 7. ledna své druhé album, na kterém bude v osmi skladbách k zaslechnutí jejich technický death metal. 

FIT FOR AN AUTOPSY (USA) – „Oh What The Future Holds“ 
Deathcore, Nuclear Blast Records 
14. ledna vyjde desítka naštvaných skladeb deathcorových FIT FOR AN AUTOPSY z New Jersey. 

WIEGEDOOD (Belgie) – „There's Always Blood At The End Of The Road“ 
Black metal, Century Media Records 
Devět skladeb čistého zla vyjde 14. ledna na čtvrté nahrávce tohoto tria z Gentu. Tu navíc 30. ledna představí živě v Praze. 

FIGHT (USA) – „War Of Words“ re-edice 
Metal, Century Media Records 
Vzpomene si ještě někdo na tuhle nahrávku, od jejíhož vydání za rok uplyne už 30 let? Jako by to bylo včera, si vybavuju, když jsem viděl videoklip k „Nailed To The Gun“ a hlavou mi problesklo něco jako: „Ty vole, Rob Halford se po odchodu z JUDAS PRIEST dal na hardcore!“ Tohle album patří ke klenotům 90. let. Agresivita, naštvanost, nezaměnitelný vokál, občas nějaký ploužáček, ale hlavně jedna pecka za druhou! Re-release na vinylu vychází 14. ledna. To jen tak pro připomenutí téhle desky, která by neměla upadnout v zapomnění! 

CELESTE (Francie) – „Assassine(s)“ 
Experimental metal, Nuclear Blast Records 
Čtveřice z Lyonu, jejíž všechny názvy nahrávek končí na koncovku es v závorce, vydá 28. ledna své šesté album. V osmi skladbách se snoubí zajímavá kombinace blacku, (post)hardcore, ale i sludge. 

ROZPOR (Slovensko) – „Hrubá sila“ 
Punk, vlastní náklad 
Dnes už kultovní oi-melo-punkeři od našich východních sousedů vydají koncem měsíce nové album s tuctem skladeb, které nahrávali na podzim ve studiu Šopa. Ovšem zatím vyjde jen digitálně a zdarma. Elpíčka by měla následovat, ale dodací lhůty Gramofonových Závodů jsou dlouhé, tak uvidíme kdy. O distribuci v ČR by se měl postarat PHR. A CDčka nebudou, protože je kapela nevydává už asi 13 let! 

25. 1. GOJIRA, ALIEN WEAPONRY, Praha – Forum Karlín 

 

Jindra

COMEBACK KID (Kanada) - „Heavy Steps“
Melodic hardcore/punk, Nuclear Blast
Kanadská hardcorová kapela je příznačná svým energickým, živým zvukem. Kapela byla původně zamýšlena jako vedlejší projekt, ale postupně její členové zjistili, že její popularita se rychle šíří napříč hardcore komunitou. Ke ksichtu CBK nepochybně patří riffy se zapamatovatelným melodickým refrénem. Občas se objeví „čisté vokály“, které skutečně znějí jako napůl křik, napůl zpěv, podobně jako u LINKIN PARK.

CELESTE (Francie) – „Assassine(s)“
Black/sludge metal / post-hardcore, Nuclear Blast
Francouzská blackmetalová scéna je momentálně na vrcholu a vydává skvělé desky. Vskutku zničující předposlední album „Infidèle(s)“ francouzských CELESTE naznačilo temnou budoucnost kapely. Hudba působí velmi dekadentně, temně, s téměř vyčerpávající atmosférou a jedinečným francouzským metalovým nádechem. Naživo jsou velmi specifickou kapelou, protože hrají v naprosté tmě a ke svým vystoupením používají pouze červené reflektory a stroboskop.

AETHEREUS (USA) – „Leiden“
Technical death metal, The Artisan Era
S několika dalšími kapelami začínající na „AE“ i oni hrají hájí značku technického progresivního death metalu. AETHEREUS tvoří poměrně ostřílení borci a dokazují, že mají svou vlastní identitu, aniž by nějak zásadně posouvali hranice žánru. Jejich zvuk není v přísném zajetí extrémní techničnosti a nechává občas prostoupit atmosféru a melodii. Pětice muzikantů vytváří silný výsledný produkt. Jelikož se jedná o jejich teprve druhou studiovou nahrávku, nabízí se dost prostoru pro další zkoumání jejich osobitého soundu.

 

Horaguru

Tony Martin (Anglie) – „Thorns“
Hard rock / heavy metal, Battlegod Productions
Starý rockový bard, jehož nejznámější štací byla léta strávená u legendy legend BLACK SABBATH. Skalními fanoušky a pamětníky Ozzyho, respektive Dia nebyl nikdy úplně přijat a řekl bych, že byl jeho přínos kapele doceněn až léta po neodvratném odchodu. Při pohledu na Martinovu diskografii nelze říct, že by vokalista zahálel a nudil se. Ze všech možných spolků a projektů se mi do ucha nejlépe trefují THE CAGE, kde se nebojí na poctivý hardrockový základ naroubovat něco málo moderních vlivů a je to slušný svěží vítr. Špatná nebyla ani jeho poslední sólovka „Scream“ a po dlouhých sedmnácti létech nastal čas pro pokračovatele „Thorns“. Zajímavou skutečností je osoba, která novinkové album natloukla – Danny Needham (Danté) od pekelníků VENOM.

LALU (Francie) – „Paint The Sky“
Progressive metal, Frontier Records
Kapela, jejíž existence mi zůstávala dlouhou dobu utajena, ale zjištění, že se v jejich řadách pohyboval a nazpíval dvě alba Martin LeMar (MEKONG DELTA), rozblikalo majáky pozornosti a zpětně mohu konstatovat, že jsou obě výborná. V mezičase se lecos změnilo a na místo pěvce nepřichází nikdo menší než Damian Wilson (ARENA, STAR ONE, ex-THRESHOLD). Očekávání jsou velká…

NOISECULT (USA) – „Seraphic Wizard“
Doom/stoner metal, Metal Assault Records 
Bez mála dvacet let se na scéně pohybují tito odžískovaní ještěři a i když sotva někdy prolomí bariéry lokálního undergroundu, jejich mix staromilského SABBATH metalu a hardcoreově nakřáplý zpěv Mikea Lifficka zní po čertech sympaticky. 


Zveřejněno: 03. 01. 2022
Přečteno:
978 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář