Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Souhrn zajímavých alb, které vychází v lednu 2021.

Bury 

NERVOSA (Brazílie) – „Perpetual Chaos“ 
Thrash/death, Napalm Records 
Dříve brazilské amazonky, už nějaký čas nová mezinárodní sestava. To je nová kapitola kapely kolem kytaristky Priky Amaral. Čtvrté album vyjde 22. ledna a bude obsahovat třináct skladeb načichlých thrashovým kořením a death metalovou výbušností. Uvidíme, jak odpoví odejivší divoženky a jejich CRYPTA.  

FROZEN SOUL (USA) – „Crypt Of Ice“ 
Death metal, Century Media Records 
FROZEN SOUL z Texasu vydají 8. ledna debutní album, na kterém bude deset skladeb plných valivě chladného death metalu. Dle zveřejněných ukázek svou náladou připomínají staré dobré BOLT THROWER, takže není co řešit. 

ASPHYX (Nizozemsko) – „Necroceros“ 
Death metal, Century Media Records
Skvadra kolem Martina Van Drunnena je po čtyřech letech zpátky a 22. ledna vydá své desáté desetiskladbové album. Očekávám poctivou staroškolskou nálož, která by neměla zklamat. To zase bude jízda! 

EKTOMORF (Maďarsko) – „Reborn“ 
Thrash metal, Napalm Records 
Výbušní Maďaři si na 22. ledna nachystali vydání svého už patnáctého alba. Poctivý old school thrash s groove soundem a temnou atmosférou – to vše nabídne osm nových skladeb. 

 

Horaguru

ASPHYX (Nizozemsko) – „Necroceros“
Death metal, Century Media Records
Legenda legend se po čtyřech letech vrací s novým albem. Netřeba připomínat, že hlavním poznávacím znakem je chrčák velmistra Martina Von Drunena. Poctivá, stará, deathmetalová škola, bez sebemenších snah o žánrové vybočení. Minulé „Incoming Death“ nebylo tak silné jako „Deathhammer“ z roku 2012, proto čekám, že se na novince pochlapí a bez milosti spálí konkurenci na prach.

THERION (Švédsko) – „Leviathan“
Symphonic metal, Nuclear Blast
Když už jsem začal s předchozí smečkou označením legenda, můžu v tom pokračovat i s Christoferem Johnssonem a jeho dítkem THERION. Nejnovější „Leviathan“ je už sedmnáctým řadovým albem. Kapelu jsem v druhé polovině devadesátek sledoval hodně a pecka „To Mega Therion“ nemohla chybět na žádné pařbě. V mezidobí jsem se vydal hledat hudební štěstí na jiná místa a tak se s aktuálním albem bude jednat o takové shledání po letech. 

PANYCHIDA (Česko) – „Gabreta Aeterna“
Black/heavy metal, Nasphyr Records
Možná vám připadám jako blázen, když dávám do tipů na leden nosič, který vyšel už před Vánoci, ale můj příspěvek se týká vinylové verze alba, na kterou spousta fandů netrpělivě čeká. Já sám patřím k těm šťastlivcům, jež se kochají limitovanou CD verzí, to znamená dřevěným boxíkem a všemi jeho poklady, ale „Gabreta Aeterna“ je dílem tak vydařeným, že asi půjdu i do asfaltu. Vskutku výjimečná nahrávka, která má duši.

 

Jindra 

NINE INCH NAILS (USA) – „Quake“
Industrial rock, Interscope, Geffen
Jediným stálým členem NIN je zpěvák, producent a multiinstrumentalista Trent Reznor, který za více jak třicet let trvající kariéru obměnil zhruba dvě desítky muzikantů. Od roku 2013 se sestava ustálila v podobě Robin Finck, Alessandro Cortini a Ilan Rubin. Věrným producentem a hudebním inženýrem je Atticus Ross. NIN jdou ve stopách průkopníků industriálu THROBBING GRISTLE, TEST DEPT. Ve skladbách NIN najdeme komplexní rytmické kombinace, šum a zkreslení, disonanci, chromatické melodie, sonické přeludy. Poslední alba „Ghosts V: Together“ a „Ghosts VI: Locusts“ byly záležitostí hodně temného ambientu; symbióza zvuků, na jejichž existenci běžně nenarazíte. Reediční vinyl alba z roku 1996 vychází 21. ledna.

NERVOSA (BRA/IT/SPA/GR) – „Perpetual Chaos“
Thrash metal, Napalm Records
Tak už se baby naváží i do extrémní muziky. V případě mezinárodního spolku NERVOSA můžeme hovořit o plnohodnotném příspěvku, který předčí nejednu bandu chlapů libující si v thrash metalu. Původně čistokrevná skvadra divoženek brazilského původu prodělala personální přetřes, který ustála jediná dračice Prika Amaral. Kombinace thrashových riffů se švédským zvukem řetězové pily. Na propagaci nového alba „Perpetual Chaos“ vydala kapela klípek „Guided By Evil“. Každý, kdo má manažerku vašeho volného času (čti manželku, přítelkyni), dobře poznává zpěvaččiny grimasy při zjištění, ty jsi kurva zase na něco zapomněl.

EXODUS (USA) – „Salt the Wound“
Thrash metal, Nuclear Blast
15. ledna v počtu 666 výlisků vydávají američtí EXODUS singl „Salt the Wound“. První z dravců z legendární zátoky Bay Area fungují z menšími pauzami více než 40 let. Prvními kronikáři byli Tom Hunting a Kirk Hammett. Na pažbě mají celkem 11 studiových alb a nespočet singlů, splitek, kompilací a živých záznamů. EXODUS zažívali období se dvěma zpěváky. Větší, populárnější stopu tvoří Steve „Zetro“ Souza se svým mečivým projevem. Jelikož druhý zpěvák Paul Baloff je po smrti, už to takhle i zůstane. EXODUS nikdy nezradili svůj žánr a svého kopyta se drží jako nacucaný klíště. Na singlu budou dvě skladby „Salt the Wound“ a „Wrapped in the Arms of Rage“ z alba „Blood In, Blood Out“, na kterém se podílel Kirk Hammett. EXODUS o sobě dávají vědět před červnovým vydáním alba „Persona Non Grata“, které vyjde ve spolupráci s Andy Sneapem.

 


Zveřejněno: 01. 01. 2021
Přečteno:
1605 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 01. 2021 19:20 napsal/a Bury
FRONT LINE ASSEMBLY
Kanadská legenda industrialu, EBM a elektroniky FRONT LINE ASSEMBLY vydává 15. ledna nové, už sedmnácté, album "Mechanical Soul"!!! To bude obsahovat jedenáct skladeb a zahostovali si na něm zpěvák Jean-Luc DeMeyer z FRONT 242 a kytarista Dino Cazeres z FEAR FACTORY.