Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD/MC 2020, Bizarre Leprous Production & Acid Redux Productions / goregrind / Japonsko

Ve fundovaném mikrosvětě patologické anatomie velice agilní vydavatelství Bizarre Leprous Production předhazuje pitvy chtivému publiku vskutku povedený krevní cákanec z exotického Japonska. Ukojit majitele tape decků si vzal na starost americký label Acid Redux Productions. Therapeutist (bicí) a Pharmacist (kytara, basa, zpěv) se pravděpodobně chtěli stát soudními koronery nebo alespoň zřízenci patologického oddělení japonské nemocnice v jedné z mnoha prefektur. Do bizarního světa preparačních jehel, skalpelů, svorek, paličkových pátradel s dlátkem, nádob s mrtvými plody a dalšího patologického hardwaru vlétli energií odstředivky krevní plazmy, kterou při teplotě chladícího boxu přeměnili na vkusné gore dílo. Za necelý půlrok existence stihli vydat singl, EP, splitko i plnohodnotné album „Medical Pharmations of Grinding Decomposition“, které se při pohledu na celkovou stopáž může zdát nezáživně dlouhé.

V rodném listě kapely je uvedeno, že se jedná o japonskou grupu, ale za „nikem“ Pharmacist se skrývá Ukrajinec jako poleno Kyrylo Stefanskyi (CRASH SYNDROM, DRAINAGE) momentálně žijící v Japonsku.

Obal působí scénou děsivé autonehody, s výrazy obětí těsně před explozí propan-butanové nádrže a okolím zaneřáděném žlučí. Žlutý rámeček nasazuje abnormálnosti výjevu pomyslnou korunu (stejně jako u Cyklových PATHOLOGIST). Autorem kolážové čuňačinky je Adam at Strange Creature Collages. Nahráno v Apteka Studio, mix a mastering – VoidLab Studio.

Plejáda riffů zdravě soupeřící v agresivitě a nápaditosti jako při editaci top-ten pasáží goregrindových velikánů přelévající se z thrashového tempa do udržovacího módu běhu na střední vzdálenost. Valivé um-ta, um-ta bicí, činely v japonské disciplíně keirinu (dráhová cyklistika) oznamující vjezd do posledního kola. Skladby prosté sólových halekaček, přímočará rytmická palba, při které se musí šklebit i embrya kompotovaná ve sklenicích s formaldehydem. Album pana farmaceuta není žádný disórdr, nýbrž paleta excelentních refrénů zabahněných a vymáchaných v démonické břečce. Přes delší stopáž není album naplněno hudebním balastem, ku prospěchu věci chybí různá intra, outra, čvachtance v tratolištích krve, pomlaskávání hnisu, žádný cinty, blinty, čistě metalová jízda na rovinách překonávající rychlost expresního Tsukuba Expresu. Kyrylův zpěv si nebere více prostoru, než by bylo zdrávo, od chorobného huhlání přes tygrem pouštějícím hrůzu po zbustrované pazvuky vyvolané smradem vyvrhlé mrtvoly.

Z alba je cítit patologicky chorobná snaha navázat na v 90. letech započatou práci CARCASS, PATHOLOGIST, REGURGITATE, HAEMORRHAGE a adekvátně zvyšuje hladinu serotoninu fanouškům old-school death/goregrindu. Na druhou stranu dovedu pochopit některé konzumenty, na které album může působit jako vivisekce. Z poslechu sice rituální seppuku nespáchám, ani se nedostavila nečekaná peristaltická reakce, ale jedná se o materiál s vysokým oktanovým číslem garantující svižnou jízdu. Blíží se konec roku a s ním spojené různé bilancování, anketování a kdoví co ještě. Do záložky „zahraniční nahrávka“ ťukám PHARMACIST.

Seznam skladeb:

  1. Gardening on Human Soils
  2. Cadaveric Osseous Stalactite
  3. Gastronomic Spoiled Courage
  4. Fumes of Exhumation
  5. Corporal Colophony Nectar
  6. Innards Saponification in Moderate Conditions
  7. Eulogy Pathological Surgery
  8. Decrepict Peristaltica
  9. Emphasize Forensic Phenomena Conclusion

Čas: 46:46

Sestava: 

  • Pharmacist – kytara, basa, zpěv
  • Therapeutist – bicí

ROZHOVOR

Bandcamp
Facebook

 


Zveřejněno: 13. 11. 2020
Přečteno:
961 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář