LLYR

CD 2020, Bizarre Leprous Production / death metal / Česko

Nebudeme si nic nalhávat, dnešní lidstvo je zkažené. Honí se za neuchopitelným blahobytem, který v podobě zbytečných věcí pořizuje v nákupních centrech a v zájmu vlastní bezpečnosti se nechává stále více kontrolovat. Aby si své soukromí uchránilo, je uzavřeno ve své vlastní bublině sociálních sítí, vždyť ke štěstí stačí jen pár virtuálních kamarádů.

A přesně o tomto dobrovolném sevření chapadly moderní doby je nové album SHAMPOON KILLER, které hned na první dojem zaujme pěkným malovaným obalem, na němž jsou lidské ovce polapeny ve světle mobilních telefonů do spárů křemíkového zla a nevnímají okolní reálný svět. Na toto téma navazuje i fotka kapely a samozřejmě texty, jež ale pořád šijí především do komerčních sfér.

Po hudební stránce se stále jedná o nekompromisní death metal, pořádně řezavý a plný zajímavých riffů, kdy především valivé střední tempo je vysoce návykové a nutí posluchače (mě) uznale pokyvovat hlavou. Ovšem o pestrost zde nouze není, což dokazuje „Antitrendy Generation“, která ve druhé polovině krásně šlape v až thrashových šlépějích, což je pěkným kontrastem ke všudypřítomné brutalitě. A když sem tam zakvílí kytarové sólo, jako třeba to v „...End Justin For All“, nebo vypluje na povrch nápaditá vyhrávka („Return Of The Commercial Bastards“), smekám.

Nevím proč, ale během poslechu mě pár krát napadlo srovnání s opus magnum od MASSACRE. Snad je to stavbou skladeb, možná tím hrubším ze dvou vokálů, nebo prostě jen pocitem, který mi poslech tohoto alba navodil. Ať je to tak či onak, je „Mankind Depravity“ sakra povedené. Sice to trvalo dlouhých pět let od debutu „666 The Battle Of Discopylae“, ale čekání se rozhodně vyplatilo.

PS: Jestli jsi přečetl tuhle recenzi na displeji svého telefonu, pak věz, že tvůj přístroj bude samovolně zničen během několika sekund! Deset, devět, osm…

Seznam skladeb:

  1. Theater For Brainless People
  2. Slaves Of Unnecesary Things
  3. ...End Justin For All
  4. Dead Trendy Leader
  5. Perpetual Decimation
  6. Antitrendy Generation
  7. Youtuber
  8. Return Of The Commercial Bastards
  9. Trapped And Cursed

Čas: 32:13

Sestava:

  • Žlababa – zpěv
  • Cifron – zpěv
  • Prewith – kytara
  • Myšák – kytara
  • Vláďa – basa
  • Martin – bicí

 

LOŇSKÝ ROZHOVOR

Facebook

Bandcamp

Bandzone

Bizarre Leprous Production


Zveřejněno: 09. 05. 2020
Přečteno:
2416 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 06. 2020 19:06 napsal/a peliculiar
"Aby si své soukromí uchránilo, je uzavřeno ve své vlastní bublině sociálních sítí, vždyť ke štěstí stačí jen pár virtuálních kamarádů." <= Uff, to jako vážně? :-D 1) Na sociálních sítích si sokromí neuchráníme jinak, než tak, že tam o něm nedáváme vůbec nic. (Rádoby) Uzavřená bublina jej neochrání. 2) Pár kamarádů? Ti se přeci sbírají jako pokémoni, pár je sakra málo ... Ano, album je povedené. (y)