Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

O tomto koncertu jsem se dozvěděl něco málo přes týden před termínem jeho konání. Waltari snad necelých 30km od domova??? Muselo by se sejít hodně vážných důvodů, proč tam nevyrazit...

Řádně natěšeni jsme do pacovské sokolovny dorazili pár minut před avizovaným začátkem. Trochu jsem se obával návštěvnosti téhle akce, mé obavy se hned na začátku potvrzují. Před sokolovnou sedí na schodech cca 30 lidiček a popíjí pivko, další pár lidí je už uvnitř, ale jedná se vesměs o lidi z účinkujících kapel. Nastavený začátek na 19.hodinu bere za své, stejně ještě není ani hotová zvukovka.

Začíná se zhruba o hodinu pozdějc a jako první vystupují MAWATAKI z Velkého Meziřící, pro mě velká neznámá. Před jejich setem jsem viděl jejich kytaristu jak si nese na pódium minifutrálek od kytary, říkám si, co to bude za atrapu? :-) Z té se nakonec vyklubala k mému úžasu mandolína. Hned ze začátku nebylo úplně zvukově jasno což také kapele nepřidalo. Podtitulek zněl emo core, nevím co přesně mělo zařizovat to emo, jestli flétna, či dívčí zpěv a nebo už zmíněná mandolína, ale všechny tři věci mi nějak k jinak celkem tvrdému HC s dost drsným vokálem nesedly.

O poznání líp na tom u mě už byli hardocoreoví SHATTER, kteří měli ve všem jasno a pustili do už skoro 100 přítomných lidiček celkem pěknou husťárnu. Následující MEA CULPA na tom byla podobně. Tahle kapela se vypracovala do určitého standardu a vždycky, když jí sleduju, tak mě nepřekvapí, zahrajou ten svůj thrash core s přesností jim vlastní a konec.

A pak po delší pauze přišlo to, respektive ti, na které jsme všichni čekali. Finští WALTARI. K mému překvapení se začíná songem Far Away, následuje One Day a Dreamworld. Znám spíš starší tvorbu, takže při novějších songách jsem jen naslouchal. Na sále se rozpoutala dost dobrá pařba. Celkem asi 200 přítomných vytvořilo super atmosféru a při některých písních pařil celý sál. Waltari hráli naprosto s přehledem, byla vidět vyhrannost a profesionalita. Přesně ty vystihnul Kury, když povídá, ?já nevím, ale ti na tom pódiu nic neřešili, ostatní kapely furt něco řešej...? :-) Asi v půlce přišel cover No limit a po něm i starší vály jako třeba Color TV, Vogue, So Fine a také očekávaná Atmosfear. To už byl Manafob dávno v kotli a pařil jak o život, zatímco já jsem to sledoval z povzdálí... Najednou přiběhne a vytáhne papír formátu A4 a na něj napíše Walking in the neon a zase odběhne s cedulí. Mezitím ale konec, poslední song, Waltari zmizí, ¨... ale během minutky jsou dořváni zpátky a já se za chvíli dozvídám od frontmena Kärtsy Hatakky, že na přání je přídavek Walking in the Neon. Sál běsní.... super show a super kapela,... jsem uspokojen....

Opět po delší pauze, kterou jsme využili k občerstvení a taky k fotu s Waltari vylezli Budějičáci COLP, na které už je tu opět jen polovina maxima, co dnes přišlo. Nepaří se a odpočívá, až od půlky setu se to trošku rozjede. Colp je vynikající kapela s vlastním soundem a určitým charisma, jejich vystoupení jsou už standardně kvalitní, prostě není co vytknout. Tuším, že proběhnul i cover od Messhugah.

Myslel jsem že na poslední pražáky FOURTH FACE už nezůstanem, ale nakonec jsme vydrželi téměř do konce. Musím říct, že takhle kapela mě dneska dostala, a podle mě měli hrát v první polovině festíku. Měl jsem tu čest se s nima setkat už vloni na Boodstocku, kde mě rozhodně tak neoslovili, jako dneska. Melodický a přesto dostatečně agresivní hardcore byl důstojnou tečkou za super koncertním večerem.


Zveřejněno: 21. 07. 2005
Přečteno:
3258 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 07. 2005 15:40 napsal/a Tomsik
Waltari
No Waltari byli úplně supeeeer :) A ještě k tomu hráli pár set kroků od domova :)