Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

BAD VICTIM - Blindness 254/506 CD-R 2005, vlastní náklad

Moc informací se mi o kapele Bad Victim vyšťourat nepodařilo, historii na webu nevedou, tak holt jdeme rovnou na věc. Placku doprovází vcelku solidní obal a aby bylo jasné o co jde, je název kapely na titulním coveru zvěčněn hned třikrát. Název dema (alba?) nechápu, tedy nechápu, co znamenají ta čísla. A další věc co nechápu, jsou stejnokroje muzikantů na fotce ? teplákovky s lampasy. Většinu (5) ksichtů navíc ukrývají ujeté masky, jen jeden se odvážil nastavit fotografovi svou pravou tvář. Podle ohozů a masek bych čekal nějaký nu-metál, ale tak jednoduchý to u BV není. Sice se toho slůvka ?nu? nevyvaruju, ale hned musím přidat death a core, takže dohromady nu death metal core.

Úvodní skladba nabízí hlavně ten death ve středním tempu, vokál je prakticky nesrozumitelný growl, a to jsou texty česky. Skladba ale postrádá prakticky všechno kromě jednoduchého monotónního rytmu a sem tam pecky do sudu (ano, i hráče na sudy a bomby mají ve svém středu). Mnohem lépe je na tom dvojka začínající zvolna. Zpěv je chvílemi brutální, chvílemi jen recitující a skladba je členitější a mnohem nápaditější, dokonce s kytarovým sólem. Trojku rozjíždí baskytara a je to docela mazec, než začne čistý zpěv (1. a 3. sloka) střídaný drsným (2., 4. a 5. sloka). Silně podladěné kytary vyluzují spíše hlukovou kouli než muziku, k tomu sudobijce tluče jak o život a mě poslech přestává bavit (už jsem to slyšel několikrát, ale když se na to teď soustředím...). Coreový úvod čtvrté Break-it mě vrací do hry ? křičený zpěv, jednoduchý rytmus, ale přijde mi to lepší než předchozí mišmaš. K nu metalu se nejvíce přibližuje Marsh ..., rytmus i vokály se neustále mění, o zpěv se střídají dvě hrdla. V podobném duchu se pohybují i předposlední Lháři, zato závěr patří HC skákačce s experimentální střední pasáží a tahle skladba se mi líbí z celého matroše nejvíce.

Líbí se mi i jednoduchý, ale vkusný booklet s ústředním motivem můry, snad Lyšaje smrtihlava. Nechybí texty, fotky, sestava... Texty nejsou žádná veselá záležitost, převládají slova jako strach, zloba, smrt, lháři, vina. Extrémem jsou Mikroten a Systematic popisující vraždy.

U zvuku z Šopy si nejsem jistej, jestli je dobrej nebo špatnej ? za tři dny se sice nedají čekat zázraky, ale bída to taky není. Nejspíš to tak kapela chtěla, ale podle mě je to jen průměr a to hlavně kvůli zvuku kytar. Ostatně průměrná je z mého pohledu i nahrávka. Na koncertu to možná bude mazec, ale z CD mě to moc nebere.

Čas: 25:54

Seznam skladeb:

  1. Slepota
  2. Mushroom
  3. Mikroten
  4. Break-it!
  5. Marsh hungry killers
  6. Liar
  7. Systematic / Aggressive song

web: http://www.badvictim.com


Zveřejněno: 07. 07. 2005
Přečteno:
3496 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář