Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

LOST DREAMS - Tormented souls CD 2005 - samovydání

Tuto kapelku jsem objevil na letošním Eternal Hate Festu, kde mě totálně posadila na prdel ( více v reportu od Johana ) . Poté co jsem se vzpamatoval z velmi příjemného  šoku jsem hned běžel za členy kapely koupit si jejich CD.

Ztracené sny a ztrýzněné duše? Co si pod těmito pojmy ( název kapely a název CD )  představit?  Kdybych nevěděl do čeho jdu, myslel bych si, že se jedná o nějaký zasněný doom metal, který vypráví o tom, jak je všechno v prdeli, jak vůbec nemá smysl něco dělat a vůbec, že nejlepší je hodit si laso. Ale omyl. Žádnej doom, ani pláč, ale energie a touha! Ačkoliv kapela doomové základy zřejmě má, Tormented Souls přináší skvěle zahraný melodický metal ve švédském stylu! Už při prvních tónech vás přes uši praští výborný zvuk nahrávky. Potom si asi všimnete vynikajícího zpěvu a nádherných nespočetných melodických a přitom úderných pasáží. No a pak úplně zapomenete, že muzika není příliš instrumentálně na výši. Ale zde to zcela postrádá významu, neboť tento malý nedostatek přesvědčivě zakrývá neprostupná zeď nápadů.

Trochu mě udivuje, že album otvírá asi nejslabší song z CD Evil Unshlead, kterému zajisté nechybí dynamika a dravost na druhou stranu mi přijde proti ostatním perlám trochu zamlžený, nevýrazný. Ovšem tomuto dojmu dá zapomenout hned druhá, pomalá, spíše doomová skladba Demonic Night se skvělým refrénem, při kterém mi běhá mráz po zádech.

Mám rád noční tématiku a tak tato perla se mi zaleskla v oku nejvíce. Třetí Bloodlust obrací opět kormidlo směrem k death metalu. Opět výbornej refrén, pěkná vyhrávka uprostřed skladby a opět znatelnej doomovej základ. A tak to jde dál a dál až je najednou konec a vy zjistíte, že si CD musíte pustit znova a znova a že se ho nemůžete nabažit. Nebo to byl alespoň můj případ. Opravdu pěkná práce.

Trochu mě mrzí, že takováhle kapela není žádná v Čechách. Mám z toho špatný pocit v tom, že jsme tak nějak pořád pozadu když už nás i Rakušáci, kteří nemají tak silnou scénu jako my,  začínají předbíhat. A to je tato kapela bez labelu! Myslím si, že u nás by se vydavatelé o to poprali. S body mám trochu problém, protože nemůžu dát půl bodu, tak dávám devět, ale jinak to berte jako 9,5. A ten půlbod si nechávám do rezervy na příště, protože vždy je co zlepšovat. Třeba ta technika.

Tracklist:

  1. Evil Unshlead
  2. Demolic Night
  3. Bloodlust
  4. Enchained In Darkness
  5. Tormented Souls
  6. Libiny In The Mass
  7. Dying Emptyness
  8. Only a DRAM
  9. Always beside You

www.lost-dreams.com


Zveřejněno: 26. 06. 2005
Přečteno:
3502 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář