Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Video EP 2017, vlastní náklad / rock/pop/funky/ Česko

Pokud jste pravidelnými návštěvníky našeho webu a zároveň patříte mezi příznivce melodičtějších forem hudby, tak vám jistě neunikla má recenze z konce února tohoto roku, v níž jsem s lehkou časovou prodlevou od vydání čtenářům představoval debutovou nahrávku pražské kapely GINGERHEAD v podobě EP nazvaného „Holy Ground“. Letos v říjnu od jeho vydání uběhl prakticky přesně rok a vyznavači zázvoru přichází s dalším materiálem, tentokráte publikovaným ve formátu video EP a pojmenovaným jednoduše a výstižně „Live In Studio“

Pakliže si nejste úplně jistí, co si máte pod pojmem video EP představit, tak vězte, že se jedná o zvukový a obrazový záznam z nahrávacího studia rozdělený po jednotlivých skladbách a umístěný na kanálu Youtube, který můžete shlédnout přes odkaz na oficiálních webových stránkách skupiny. V tomto případě se tedy nejedná o fyzický, ale spíše o digitální nosič. Prezentovaný záznam byl pořízený už loni, konkrétně poslední červencový den ve studiu 3bees a vzhledem k jeho názvu je už teď asi každému jasné, že se nahrával živě, k čemuž zpěvačka GINGERHEAD Eliška Pekárek Flaková říká: „Nahrávat naživo pro nás bylo docela velkou výzvou. Chtěli jsme zachytit co nejvěrněji tu energii, kterou společně zažíváme při živém hraní. Bylo to intenzivní a občas i dost napínavé, ale myslíme, že nám tento spontánní a trošku riskantní nápad nakonec vyšel. Rozhodně to byl pro nás velký zážitek.“

Kdo z vás si poslechnul či přímo zakoupil zmiňované debutové CD, tak při prvním kontaktu s novinkou jistě zaregistruje, že tři skladby z ní byly na premiérové nahrávce zařazené jako bonusová část. Konkrétně se jedná o písně zde umístěné pod čísly 1, 3 a 5, jež jsou potom proložené dalšími dvěma kousky. Zmíněné trio songů už jsem blíže představil v předchozí recenzi, takže pro úplnost jenom uvedu, že úvodní a zároveň jediná česky zpívaná věc „Spojený nádoby“ patří spíše mezi takové veselejší a pohodové věci s výraznými vlivy funky, trojku „Bless You“ bych označil jako energický rockový počin, kterému nechybí jak tvrdší, tak i klidnější pasáže. Do stejné škatulky bych rovněž zařadil i jednu ze dvou pro mě nových skladeb, čtyřku „Little Kings“, která svou kvalitou potvrzuje skladatelský potenciál skupiny. Pátá a závěrečná „Lord of the Forest“ je pomalejší, valivý, crossoverem šmrncnutý kus, jenž je příjemným zakončením tohoto EP. Asi jste si všimli, že jsem vynechal položku pod číslem dvě „Better Future“, kterou jsem si záměrně nechal na konec svého hodnocení. Jedná se totiž o druhou, mně do této doby neznámou skladbu, která má trošku temnější atmosféru a prolínají se v ní jemnější a hutnější pasáže. Velmi mě zde zaujal i Eliščin zpěv (ostatně stejně tak, jako na celém EP), který jenom umocňuje můj dobrý dojem z výkonu kompletní kapely.

Jako bonus jsou k EP připojena sférická 360° videa k písním „Bless You“ a „Little Kings“, díky jejichž technickému zpracování se můžete virtuálně přenést přímo doprostřed nahrávacího studia mezi samotnou kapelu.

Jak už jsem napsal, materiál vznikl ve studiu 3bees, mix a mastering je dílem Pavla Bohatého, kamery měli v rukách Jakub Dušek a Pavel Brůček, střih a postprodukci záznamu si vzal na starost kytarista Maťo Mišík.

Jestliže jsem v případě prvního EP hodnotil tvorbu GINGERHEAD velmi vysokou známkou, tak ani u tohohle vcelku netradičního a zajímavého zpracování hudebního materiálu nemůžu a hlavně ani nechci nijak ubírat (úsměv), tím pádem dávám znovu devítku.

Na samotný konec ještě dodám, že kdyby někomu nevyhovoval formát video EP a měl by zájem pouze o zvukovou stopu, může si nahrávku zakoupit i v digitální podobě.

Seznam skladeb:

  1. Spojený nádoby
  2. Better Future
  3. Bless You
  4. Little Kings
  5. Lord of the Forrest

Čas: 21:45

Sestava:

  • Eliška Pekárek Flaková – zpěv
  • Maťo Mišík – kytara
  • Luboš Moravec – kytara, klávesy, zpěv
  • Vlasta Klein – baskytara, zpěv
  • Tomáš Piala – bicí, loops


Web
Bandzone
Facebook
 


Zveřejněno: 30. 10. 2017
Přečteno:
3807 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář