Nejbližší koncerty
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
INSANIA

DAATH, COWARD, PORFYRIA(SK), MORTIFILIA

V pátek večer jsem sbalil distro a spolu Hankou vyrazil na koncert do Blatné. Podle avizovaných kapel to měla být pohodová akcička a navíc už jsme něco podobného od léta potřebovali. Na místo jsme dorazili něco kolem 19,30. Nikde nevidím nikoho z Deprešion, a posléze zjišťuji, že nepřijedou, místo nich Porfyrit ze Slovenska, nic mi to neříká.

Kolem devátý začíná první banda a sice DAATH z Českých Budějovic. Mnoo myslím že už jsem slyšel pány v lepší formě, a na tom se shodnem i s Ifou (zdravím!). Melodický death black doom kde to krapet skřípalo ale stejně přilákal z hospody dost lidí. Na Vinici jsem byl poprvé od akce kdy jsme tam hráli a je to tam trošku předělané. Sálek kde se hrálo se krapet zvětšil. Jediný co nebylo úplně vychytaný ten večer byl zvuk.

Další COWARDi ze Stříbra, hmmm, asi nemá cenu tu rozvádět že tahle kapela hraje už na profi úrovni. Dalo by se to vystihnout tak, že bych napsal, že hrají s přehledem, ale to by bylo trošku málo. Myslím, že tahle kapela by si zasloužila, kdyby se jí ujala nějaká drobet větší firma a trošku víc jí prosadila. Pro mě jednoznačně zlatý hřeb večera (to jsem ovšem netušil že jich přijde víc :)) a pro pařící maniaky taktéž.

Když jsme vyráželi na tuhle akci, tak jsem se drobet také těšil na Deprešion, satanžel nedorazili. Místo nich pro mě absolutně neznámí Slováci PORFYRIA. No budiž. Nakonec se z toho vyklubal docela příjemný death s prvky dalších stylů, jako třebas black a thrash. Chvílema na mě působili klucí trochu nejistě, ale to se určitě časem spraví. Následoval další hřeb večera a sice pár panáků s Rámusem (zdravíím :))).

Ten druhý hřeb způsobil, že poslední MORTIFILII už jsem sledoval jen tak napůl ucha, i když hráli jako vždycky výborně, tak si nějak prostě nemůžu vzpomenout na detaily :-) doufám že mi to Petr + Fanda a spol. odpustí, dám ti Peťo kdyžtak zase přečíst něco z distra. Shrnuto, výborná akcička, mile mě překvapila i návštěvnost, protože jsem čekal daleko míň, po zkušenostech z předposlední návštěvy, ale jen tak dál (teda ne já, protože jsem při balení distra zapomněl lampičku :-( díky moc Beery, za to žes mi jí vzal, musíme se někde co nejdřív potkat, abych se ti mohl odvděčit :-)


Zveřejněno: 02. 12. 2004
Přečteno:
3278 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 12. 2004 12:34 napsal/a Hanka
Mortifilia
Márty ten konec maličko nezvládnul, takže k němu mám několik poznámek. Ten večer jsem řídila, takže mě žádná nehoda nestihla a vystoupení Mortifilie jsem si řádně užila. Klukům to šlapalo výborně, jako vždycky v poslední době. Je nutno připomenout, že jako domácí kapela rozpařili asi nejvíc lidí i když řady fans už poměrně protřídil přítel alkohol. Vystoupení Mortifilie taky zpestřil jeden ze skalních fanoušků krátkým striptýzem, při jeho vystoupení jsem satanžel neměla v pohotovosti foťák.