Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

SECTU – Inundate CD 2011, ViciSolum Productions

SECTU – nové jméno na deathmetalové scéně, které je nutno brát smrtelně vážně. Švédská trojice totiž na debutovém albu vystřihla ukázkový smrtící metal, jenž se nenese v tradičním vyznění švédských spolků, ale v tomto výživném pokrmu je namícháno mnohem více zaoceánských ingrediencí, než ingrediencí starého kontinentu. Stylově blízko jsou Sectu norským Zyklon, Allfader, Mindgrinder a podobným kapelám, které ve své tvorbě tavily black/death s kapkou thrashe v opojení nejmocnějšími Morbid Angel. Jejich vliv je nejmarkantnější  v první  „Age of Splendour“, ale reminiscence MA se táhne celým albem, stejně jako příměs black metalu. Zatímco rytmické zvraty jsou v daném stylu povinností (dočkáme se jich v míře – tak akorát), propracovaná a bohatá melodika zase takovou samozřejmostí není a tady Sectu vítězí na celé čáře, vyhrávka střídá vyhrávku, nádhera! Nutno dodat, že sólování zde není samoúčelné, ba ani nudné, vše tu zkrátka sedí jako prdel na hrnec. Stefanův vokál jen podtrhuje dojem, že vše na „Inundate“ je tak, jak má být.

Dvě mé nejoblíbenější skladby na albu jsou – třetí „Dominion“, která silně připomíná zmiňované Zyklon, resp. toho čím se prezentovali na posledním a předposledním albu a následuje ji majestátní čtvrtá „Dream Vessel“. Na albu se nenachází nudná pasáž, snad jen intermezzo „Ceremonial march“ (opět ve stylu MA), působí dojmem něčeho navíc. Chválím také ideální délku alba 33 minut, když deska dohraje, mám chuť si ji pustit znovu. Zvuk alba je vydařený, což je v dnešní době více méně samozřejmost, CD cover je relativně střízlivý, ovšem o to více výstižný.

Sečteno podtrženo, kvalitní a především zábavné debutové dílko, kterému můžou někteří vytknout málo originality a příliš mnoho citací svých vzorů, ale čert to vem, když se chce posluchač bavit, originalita může jít stranou. Spolu s albem „In the flesh“ od Sader Nadek jsou Sectu a jejich „Inundate“ pro mě zatím nejlepšími deathovými počiny pro rok 2011, i když hledači originality a experimentování se mnou souhlasit rozhodně nebudou.

Seznam skladeb:
  1. Age of Splendour         
  2. Storms
  3. Dominion
  4. Dream Vessel
  5. Ceremonial March
  6. Unseeing Divine
  7. Incantation of the Lost Continent
  8. Procession Through Flesh

Čas: 33:02

http://www.myspace.com/sectu



Zveřejněno: 17. 07. 2011
Přečteno:
3317 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Sir | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář