Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DUAL COMA – Wake me up CD 2010 - LET THEM COME Productions

Dual Coma jsou čtyři chlapíci z Katowic a firma je v promomateriálech označuje jako „post metal core“. V rozporu s tímto prohlášením mohu prohlásit, že se jedná o melodický thrash/death, který se pravda v dnešní době nazývá, Bůh ví proč, metalcore, ovšem podstata výrazu „post“ mi trochu uniká. Ale dobrá, přestaňme slovíčkařit a pojďme na obsah poslední řadovky „Wake me up“. O čem to vlastně je?

Celkem dobře zvládnuté thrash/dathové řemeslo, které v dnešní době tolik strhává (vesměs nenáročné) posluchače a které je pro muzikanty a vydavatele určitou sázkou na jistotu. Melodická jízda řezaných kytar a chytlavých sól, občas ozvláštněná akustickými party a čistými vokály, s příjemným (standardním) zvukem a méně vydařeným obalem, celé to je ovšem takové nemastné, neslané. Necítím z toho nic, než solidně odvedené řemeslo a parazitování na tom, co bylo uvedeno v život 20 let zpátky ve Švédsku a o čem mnozí dnešní „metalcoristé“ nemají ani ponětí. Čistý vokál a mírné (opravdu mírné) pokusy o progresivní vyznění mě nechávají chladným, čistý vokál dokonce občas mírně zatahá za uši. Albem se nese stigma průměrně odvedené skladatelské práce, ruku na srdce, písně na recenzovaném albu jsou zkrátka klasické odrhovačky a několik „progresivních“ vložek, které občas padnou jako pěst na oko, to nezachrání. Z celého CD mi po 10 soustředěných posleších zůstala v hlavě pátá skladba „On the edge“, která po celkem slabém akustickém začátku a moderní thrashové jízdě, přejde v poctivou sypačku made in Sweeden a následně v pasáž ala Edge of Sanity (název písně jen shoda náhod?) s nádherně klenutým sólem.

I když mě, jak je zřejmě z předchozích řádků patrno nahrávka příliš nevzala, zajímalo by mě, jak budou Dual Coma působit naživo, pokud se tahle hudba naživo podá kvalitně, vůbec nemusí jít o špatný zážitek, věřím, že pokud by koncert dali kvalitně a s nasazením, dokázali by mě zaujmout. Album „Wake me up“ však zapadne s největší pravděpodobností do průměru podobné hudby, které dnes vzniká mraky. Na druhou stranu, pokud kapela na sobě zapracuje, zbaví se „metalcorového“ patosu, radikálně vylepší (hlavně čistý) vokál, začne psát zajímavější skladby, můžeme o Dual Coma ještě slyšet, potenciál tady je. Zatím mi však u Dual Coma chybí „přidaná hodnota“, kterou by kapela po 6 letech hraní mohla nabízet. Těžký průměr ve všech směrech přináší průměrné hodnocení…   

Čas: 30:22

Seznam skladeb:

  1. Way Out
  2. Stay  
  3. Wake Me Up
  4. This Feeling
  5. On the Edge
  6. Mistakes   
  7. Between Love and Hate
  8. We

http://www.myspace.com/dualcoma

http://let-them-come.eu/en


Zveřejněno: 14. 05. 2011
Přečteno:
3228 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Sir | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář