Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

20.2.2011, Praha, Exit Chmelnice

Do pražského klubu Exit jsme přijeli skoro na poslední chvíli, ale začátek koncertu avizovaný na 20. hodinu se zdržel o pár minut a tak jsem měl čas poklábosit s přáteli…

Zhruba 20 min po osmé hodině večerní se na pódiu představila partička THUNDERBIRD. A musím říct, že to kluci rozjeli pěkně od podlahy. Pěkný, svižný moderní rockabilly s anglickými texty. Možná  by to propříště chtělo zapojit do pódiové prezentace i basového kytaristu, protože jediný kdo se snažil udělat pěknou show z téhle tříčlenné kapelky, byl zpěvák a kytarista v jedné osobě. Na mě tahle parta udělala celkem dobrý dojem a myslím si, že jestli kluci nepoleví, tak o nich určitě uslyšíme.

Chvilka zvučení a na pódium přichází BLACK BULL. Kapela, která si za velmi krátkou dobu vybudovala v českém metalovém podhoubí celkem slušné renomé. V čele téhle pětice stojí dračice Lucka Roubíčková, která své drápky před tím brousila u kapely Krleš. Na její adresu nutno dodat jen to, že jestli je Doro Pesch německá královna metalu, tak Lucka je v Čechách přinejmenším princezna. Její vokál dává písním opravdu jiný rozměr. Písně si Lucka rozdělila tak půl na půl v češtině a angličtině, a co se hudby týká, je to dobře zvládnutý hard´n´heavy.  Doporučuji mrknout na jejich web a sami uvidíte, jaký že to výborní a světa znalí muzikanti sídlí na postech Black Bull.

NASHVILLE PUSSY přijeli do Prahy podpořit své poslední album From Texas to Hell. Kapela, tvořená z poloviny něžným pohlavím, do nás pěkně zostra vpálila svůj přímočarý rock´n´roll s nádechem Motörhead a jižanského rocku. Blaine Cartwright (zpěv/kytara) zpíval skoro jako Lemmy a při pohledu do jeho mžouravých oček bych dal krk na to, že si v šatně před koncertem bud řádně přihnul a nebo zakouřil nějakou “pochutinu“. Inu sex, drugs and rock´n´roll, jak hlásá známé heslo a okolo těchto témat se veskrze pohybuje většina textů téhle americké partičky z Atlanty. Kapela naservírovala všechny své hity jako High as hell nebo Hate and whisky, stejně jako pecky z propagovaného alba. Ale kdo všechny na této partě udivuje, je nespoutaná „šílená“ kytaristka Ruyter Suys. Tahle blonďatá divoženka, která mimo jiné získala i titul nejlepší kytaristka v časopisu ELLE, je skutečný fenomén. Její brilantní hra a atraktivní zevnějšek znamenají pro Nashville Pussy stejné poznávací znamení jako Angus pro AC/DC. Srovnání s legendárním kytaristou australských elektrikářů nenapadlo při pohledu na Ruyter Suys jen mě, ale asi stovku dalších fans pod pódiem. Závěrečný přídavek a Ruyter přichází s lahví Jacka Danielse, se kterou (mimo to, že si dá pořádného loka na posilněnou) předvádí, čím vším se dá  hrát na  hudební nástroj.  A to, že Ruyter není jen nafintěná primadona, dokázala asi čtvrt hodinky po koncertu, kdy přišla mezi fanoušky společně se svou kolegyní, příjemnou černovlasou baskytaristkou Karen a vděčně se fotily a podepisovaly všem, kdo měli zájem.

Nashville Pussy:
  • Blaine Cartwright - zpěv / kytara
  • Ruyter Suys - sólová kytara
  • Jeremy Thompson - bicí
  • Karen Cuda - Bass

Diskografie:
1998: Let Them Eat Pussy
2000: High As Hell
2002: Say Something Nasty
2005: Get Some
2005: Dirty Best Of Nashville Pussy
2009: From Hell to Texas

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=quk2vG6Wqg4



Zveřejněno: 06. 03. 2011
Přečteno:
3449 x
Autor: Vladimír | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář