Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
HEIDEN – Andzjel

CONVICTORS - Abdication of humanity EP - selfrealise

Dělat některé recenze je zkrátka za trest, abych o recenzovaném díle mohl něco napsat, musím si ho několikrát pozorně poslechnout, něco o něm napsat a na závěr vynést nějaký verdikt. Pokud však už při x-tém poslechu vím, že CD si nikdy po napsání recenze znova nepustím, je to vlastně smutné, obvzláště, když na nahrávce je vše víceméně v pořádku. Nedá se nic dělat, jdeme na to...


EP „Abdication of Humanity“ o 5 kusech, s opravdu mimořádně ošklivým obalem, obsahuje středně tempý old school death metal, tak jak je možné ho slyšet na prvních 2 albech tuzemských vládců Krabathor, jenže je tu jedno „ale“! Pokud kapela brousí základní postupy po (téměř) celkovou stopáž nahrávky, může se i 18 minut zdát jako hodina, kdy nuda nebere konce. S vědomím toho, že EP nahrála kapela po 20 letech existence (resp. neexistence - „Abdication of Humanity“ je reunionový počin) a na nahrávce absentují jakákoliv sóla, složitější vyhrávky, rytmické vychytávky, zkrátka cokoliv čím by EP mohlo zaujmout, naskytuje se otázka proč si s tím vlastně kapela dala tu práci, vždyť po min. 20 letech by muzikant měl mít co nabídnout. O to hůř, že z muzikantů je cítit potenciál a mě zkrátka připadá, že celé album je složené v garáži za jeden den.


Výjimkou budiž skladba „Immortal Flame“, kde posluchče z primitivní old school letargie vytrhne příjemná (několik vteřin trvající) akustická pasáž. Zvuk není špatný, všechny nástroje jsou hezky srozumitelné, nahrávka hraje tak, jak se na starý dobrý death metal sluší a patří. EP zkrátka něco chybí, přitom i primitivní old school death metal jde dělat zábavnou formou, jak přesvědčují na posledním albu nestoři Asphyx, těm však Convictors nesahají ani po kotníky. Jedno však nahrávce upřít nelze a to je upřímnost, s jakou to muzikanti dělají, z toho taky snadno odvodíme, že veškeré recenze jim budou absolutně ukradené a Convictors se budou svoji muzikou královsky bavit.


Tak to tedy stojí a leží, nahrávka sice formálně v pořádku, avšak absolutně bez ambicí a jekékoliv invence. Kdyby si však recenzovaní dali trochu záležet, kdo ví? Možná by vysvitla nová hvězdička na old school deathovém nebi.


Čas: 18:27


Seznam skladeb:

  1. Seven Vials of Wrath
  2. Depravity
  3. Gravitas Mentis
  4. Immortal Fame
  5. Last Encounter


www.myspace.com/convictors



Zveřejněno: 01. 12. 2010
Přečteno:
3343 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Sir | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář