Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DISFIGURED CORPSE - Human Corrosion CD 2010 - Crystal Production

Na rovinu přiznám, že ač jsem hudební všežravec, grind core okupuje moje sluchátka minimálně. Přesto staré dobré Napalm Death, Nasum nebo Rotten Sound si vždy poslechnu rád. Naživo už jsem Disfigured Corpse léta neviděl a jejich CD jsem byl zatím také nedotčen a o to větší radost a překvapení pro mě byla novinka ostravských řezníků.

Co vám tedy „Human Corrosion“ přináší? Nečekejte nic převratného, nic objevného, neboť na poli grindcore se hudební revoluce v 21. století prostě nedělá. Human Corrosion se vás pokusí zmasakrovat 16 intezivními songy (včetně intra i outra) z grindové říše, s malými výlety k HC a death metalu + jednou předělávkou z dílny Kreator, ve které si zahostoval Bruno z Hypnos. Materiál se nese v duchu Napalm Death, s pěkně výraznou basou a všemi možnými styly extrémních vokálů a mluvených proklamací. Úměrných 35 minut plných explozivní nálože toho největšího hudebního námrdu uteče jako voda. Pokud bych měl zvolit hit, který mě zaujal nejvíc, volím rozhodně osmou skladbu „S.Y.W.A.F.“ (čert ví, co to znamená). Sypačky kombinované s hopsavým HC rytmem dělají z tohoto songu koncertní hit č.1. Nejen tenhle kus dokazuje, že D.C. umí napsat chytlavý taneční grindcore flák. Už vidím pogující, řádně alkoholem posilněné grindaře, kterak si „S.Y.W.A.F.“ užívají. Zkušení muzikanti D.C. si pro nás tedy připravili dobře šlapající desku v intencích grindcore, která snese nejpřísnější měřítka hodnocení.

Zvuk ze studia Šopa je dobrý, ale přesto se mi pro tento styl hudby zdá poněkud usedlejší, na grindcore moc hodný. Nad tímto by možná stálo zato se zamyslet, ale na druhou stranu je to otázka vkusu. Osobně bych uvítal ještě větší stylovu rozmanitost, ale nevím, zda nechci moc. Co jednoznačně chválím, krom zmíněného vokálu, je také použití různých vychytávek - tu zvon, tu pípání EKG. A samozřejmě také na „Human Corrosion“ naleznete přátelské rýpnutí do spřízněných Ingrowing. Obal je hezký, nápad kombinace pentagramu a ruky hrozící paroháčem se mi líbí. Promo CD přišlo bez textů, takže bohužel texty nemůžu hodnotit. Sečteno podtrženo: solidní, ač ničím nepřekvapující deska od českých extrémních klasiků.

Čas: 35:22

Seznam skladeb:

  1. Intro DC
  2. Expensive Money   
  3. Blog Hyenaism   
  4. Social Sterility   
  5. Low Life   
  6. Sycophants   
  7. Secret Wishes   
  8. S.Y.W.A.F.   
  9. Disappointment   
  10. EmoDemon   
  11. Corrosion   
  12. Early Warning Signs   
  13. Ing. Rowing   
  14. Terrible Certainty (cover Kreator)   
  15. Where´s Your Saviour?   
  16. Y.M. vs No Excese   
  17. Outro DC


http://www.disfiguredcorpse.cz/
http://bandzone.cz/disfiguredcorpse

 


Zveřejněno: 25. 06. 2010
Přečteno:
3264 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Sir | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář