Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
TELEPATIE VI

POSTHUMOUS BLASPHEMER - FRACTURE THE WORSHIP CD 2008, Sound Age Productions

Posthumous Blasphemer - čtyřčlenná parta z Minsku, valící řádně prasáckou zvrácenost, která se vám obtočí kolem sluchadel a minimálně na pár minut jen tak nepustí. Letošní album, nazvané „Fracture the Worship“, je jejich čtvrtým dlouhohrajícím zářezem a to notně krvavým. Deska začíná epickým intrem „Revival of Contempt“, jež mi připomnělo jedno z inter, které jsem kdysi sám použil na jednom demu mé tehdejší kapely. Takže veskrze pozitivní pocity hned na začátek.

Druhá,  „Sermons of Enthralment“ je však již klasická technická sypačka, s bezpočtem slidů a ultrarychlých přechodů, přesně ve střihu, jaký v rámci tohoto stylu všichni milujeme. Sound kapely je poměrně jednoduše čitelný. Ihned při první skladbě vás totiž spontánně napadají asociace. Zvuk je ne nepodobný klasikům brutálního deathu Suffocation, vokál mnohdy zní, jako z hrdla klasického bijce Glena Bentona(zvláště na pozdních nahrávkách) či snad Dave Rottena (Avulsed). Nejsem si zcela jist, zda to není pouze má subjektivní imprese, ale podobnost vokálu mne praštila do uší poměrně záhy. Chalani ještě na myspace jmenují například Decrepit Birth, Necrophagist a Brain Drill a skutečně -  všechny jmenované kapely z nahrávky dozajista rozpoznáte. Technický death trpí většinou oním vtíravým pocitem zvaným stereotyp. V tomto případě však musím radostně hlesnout. Nuda se nekoná.

Pochopitelně, na tech death musí mít člověk buď náladu, či jej vyhledává stále, ale po několika poměrně repetitivních technických albech mám tu čest mít co dočinění s něčím, co po celých 35 minut nenudí. Zlomy přicházejí právě včas, vysoké, velmi technické kytary (občas ozvláštněné nějakým tím pichem) často připomenou, že jde o death/grind, vše odsýpá ve zcela přirozených, povětšinou rychlých, otáčkách s občasnými zastávkami k nadechnutí. Poté vás opět převálcují řádnou sypanicí. Čtvrtá „Flagellation for  Rescue“ překvapí ke konci krásnou melodickou vyhrávkou, která ve výsledku umocní nadcházející brutalitu. Již 4 roky staré album „Putrespermfaction Versus Fertiholyzation“ překvapilo svojí dobrou produkcí a novinka rozhodně nedělá kapele ostudu. Pravda, basa je poněkud v pozadí, ale jak bicí, tak kytary znějí velice slušně s tím, že vokál je tak akorát uprostřed, tedy zbytečně nevyčnívá, ani se nikde neztrácí. Texty pak pojednávají o gore tématice, sexu a anti-křesťanských myšlenkách. Nic nového, říkáte si asi.

O vydání se pak postaralo ruské vydavatelství Sound Age Productions, které rovněž vydává například ruskou veleoblíbenou pagan metalovou sebranku Arkona. Co dodat? Jsem velmi mile překvapen. Milovníci tech deathu budou jistě ukojeni, nějaké závratné inovace se sice opět nekonají, ale kapela si drží stále vysoký standart, což je samozřejmě jen dobře. Mně nezbývá, než nahrávku doporučit. Solidní tech death/grind fošna pro každou příležitost!

Čas: 35:17

Seznam skladeb:

  1. Revival Of Сontempt
  2. Sermons Of Enthralment
  3. Remains Devouring Consciousness
  4. Flagellation For Rescue
  5. Doomed Flesh Tortures
  6. Inconsistent Doctrine Of Expiation
  7. Disfigured Faces Of Pontifexes
  8. Poisonous Сompassion

Zveřejněno: 03. 02. 2009
Přečteno:
3368 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář