Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Po roce a půl od debutního CD přichází pražská skupina THe Fialky s novou nahrávkou. Kapela za dobu od nahrání první desky získala na velké oblibě a stala se vyhledávanou jak na klubových koncertech tak i na festivalech a v Čechách je předním představitelem punku 77. O to větší bylo očekávaní jak dopadne nové album a podle názoru těch, kteří už měli možnost nahrávku slyšet se toto očekávání bezezbytku potvrdilo.


Nová deska pojmenovaná "Šance" začíná přesně tam kde skončila deska předešlá a jeví se jako její starší sestra a to díky vyzrálejším textům i aranžím. Pokračuje taky v tradici oživení punku o další nástroje, na albu tak můžete zaslechnout jak klavír tak dokonce i smyčce! Stále je to ale ten samý punkrock vycházející z kapel Ramones, Cock Sparrer, 999 nebo Vanilla Muffins se spoustou sborových refrénů a jasných hitovek. Celkem na albu najdete 13 songů, včetně remasterované verze již dříve zveřejněné věci "Počernice boys".
THe Fialky znovu nahrávali v pražském studiu 3BEES a na povedeném zvuku je to jasně poznat. CD vychází u Papagájova Hlasatele (www.phr.cz) a jeho cena je příjemných 150kč. Čtyři ukázky z nového alba si můžete poslechnout na bandzone profilu kapely - www.bandzone.cz/thefialky


Publikováno: 29. 11. 2008
Autor: Johan