Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Wine Fault vydávajú po štvorročnom čakaní druhý album s názvom “Maybe Scissors” a je to ich zatiaľ najvyzretejšie dielo, ktorým obohatili slovenskú scénu alternatívneho rocku. Osem pesničiek, v celkovej dĺžke 26 minút, uzrelo svetlo sveta príznačne na deň bláznov v pondelok 1.4. a je to ochutnávka pestrých nápadov bratislavského noise rocku a punku s anglickými textami, ktoré sú plné irónie a cynizmu a riešia spoločenské udalosti a fenomény, ktoré si podľa kapely zaslúžia bezpozlátkovú kritiku pre svoju absurditu.

“Skladali sme to približne rok a pól. Rovnaký čas v podstate trvala pre-produkcia, nahrávanie, mix a mastering. Každý dal zo seba maximum, vrátane chalanov z PULP štúdia, pre ktorých je Wine Fault už srdcová záležitosť.” Povedal spevák a basgitarista Andrej Fintora a doplnil: “Texty sú o anglickej kráľovskej rodine, homeopatií, naháčoch, ktorí šprintujú cez futbalové štadióny…skrátka o úplných absurditách, ktoré sme si ako spoločnosť vymysleli, ale na albume sú okrem iného aj vtipné odkazy na Ötziho alebo fenomén slovenského internetu - kapučínko. Dlho sme riešili zvuky gitár, bicích a samotný proces nahrávania - všetko je autentické a v pesničkách sme využili roky skúsenosti z nahrávania a skladania tak, aby bola každá z nich silná, bez “vaty” a postavená na dobrom nápade. Z albumu sa tešíme a chceli by sme, aby ste sa tešili z neho spolu s nami, keď už v krajine Hranola IV. zapadlo slnko a neni sa moc z čoho tešiť.”

Wine Fault sa už po tretíkrát zatvorili na nahrávanie v bratislavskom štúdiu PULP. O nahrávanie a produkciu sa postarali Jakub Hríbik a Jakub Spiszak. Grafiku navrhol bubeník kapely Patrik Urban. Mastering si vzal pod taktovku viedenský masteringový inžinier Alexander Vatagin. “Maybe Scissors” vychádza 1.4. na každej relevantnej streamovacej platforme.

https://linktr.ee/winefault


Publikováno: 30. 03. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie