Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Wine Fault vydávajú po singli “West Light” ďalšiu ochutnávku z pripravovaného albumu, ktorá nesie názov “Alf Life” a, ako už názov naznačuje, táto skladba rozoberie na drobné postavu Alfa zo seriálovej série z 80. rokov. Kapela poňala vesmírnu tému so všetkou vážnosťou - gitary sú plné vesmírnych efektov, ozvien a disonancií. 

“Bolo to jedno ráno, keď som si v telke prepínal seriály HBO MAX a vyskočil tam na mňa Alf s niečím ako “pozrite, je späť a môžete si pozrieť všetky jeho časti!” a ja som si povedal, že “pane bože, načo toto zase?!” a z tej situácie vznikol nápad na text tejto pesničky.” Prezradil spevák a basgitarista Andrej Fintora a doplnil: “Všimnite si, ako sa v čase vždy vracajú a pýtajú sa o slovo bizarné postavičky, ktoré akoby nevedeli, že treba vedieť v nejakom momente odísť a nechať to jednoducho tak. Nie je to len o Alfovi, sú to politici, “starí známi”, o ktorých ste dlho nevedeli (a bolo to tak dobre) a zrazu sú späť… každý si môže dosadiť to svoje. “Alf Life” je o nevyžiadanom vracaní sa.”

K skladbe pripravuje kapela aj DIY videoklip, ktorý vydá symbolicky na Valentína. Wine Fault sa už po tretíkrát zatvorili na nahrávanie v štúdiu PULP. O nahrávanie a produkciu sa postarali Jakub Hríbik a Jakub Spiszak. Grafiku navrhol bubeník kapely Patrik Urban. Mastering si vzal pod taktovku viedenský, masteringový inžinier Alexander Vatagin. Druhý album kapely, ktorý ponesie názov “Maybe Scissors”, uzrie svetlo sveta v apríli tohto roku. 

https://linktr.ee/winefault

 


Publikováno: 20. 02. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie