HUSMAN FEST

Wine Fault vydávajú po singli “West Light” ďalšiu ochutnávku z pripravovaného albumu, ktorá nesie názov “Alf Life” a, ako už názov naznačuje, táto skladba rozoberie na drobné postavu Alfa zo seriálovej série z 80. rokov. Kapela poňala vesmírnu tému so všetkou vážnosťou - gitary sú plné vesmírnych efektov, ozvien a disonancií. 

“Bolo to jedno ráno, keď som si v telke prepínal seriály HBO MAX a vyskočil tam na mňa Alf s niečím ako “pozrite, je späť a môžete si pozrieť všetky jeho časti!” a ja som si povedal, že “pane bože, načo toto zase?!” a z tej situácie vznikol nápad na text tejto pesničky.” Prezradil spevák a basgitarista Andrej Fintora a doplnil: “Všimnite si, ako sa v čase vždy vracajú a pýtajú sa o slovo bizarné postavičky, ktoré akoby nevedeli, že treba vedieť v nejakom momente odísť a nechať to jednoducho tak. Nie je to len o Alfovi, sú to politici, “starí známi”, o ktorých ste dlho nevedeli (a bolo to tak dobre) a zrazu sú späť… každý si môže dosadiť to svoje. “Alf Life” je o nevyžiadanom vracaní sa.”

K skladbe pripravuje kapela aj DIY videoklip, ktorý vydá symbolicky na Valentína. Wine Fault sa už po tretíkrát zatvorili na nahrávanie v štúdiu PULP. O nahrávanie a produkciu sa postaral Jakub Hríbik. Grafiku navrhol bubeník kapely Patrik Urban. Mastering si vzal pod taktovku viedenský, masteringový inžinier Alexander Vatagin. Druhý album kapely, ktorý ponesie názov “Maybe Scissors”, uzrie svetlo sveta v apríli tohto roku. 

https://linktr.ee/winefault


Publikováno: 09. 02. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie