Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Česká hardrocková kapela RED BARON BAND vydává singl s protiválečným poselstvím u britského vydavatelství.

16.1. vydání videoklipu, 20.1. digitální prodej

Vydání videoklipu "Victoria" na YouTube je naplánováno na podnělí, 16. ledna a v pátek 20. ledna najdou posluchači skladbu na všech hlavních streamovacích platformách. Píseň "Victoria" je ve své podstatě protestsong s protiválečným poselstvím a kapela s ním chce oslovit nejen českou, ale i světovou scénu.

RED BARON BAND - "Victoria"

Kapela RED BARON BAND se na české rockové scéně pohybuje téměř 30 let a v současnosti míří i na mezinárodní trh, což zpečetila smlouvou s britským labelem Roulette Media. „Hudba Red Baron Band nás nadchla. Jejich hudební energie a vášeň pro poctivou muziku je až nakažlivá a my se těšíme na to, že kapelu jako první představíme na mezinárodním hudebním poli,“ říká Marc Carey z Roulette Media. Kapelu, která si své posluchače získává spíše strhujícími live koncerty než skrze sociální sítě, tvoří čtveřice: Marika Postlerová (zpěv), Paul Kowacz (kytara a zpěv), Jiří G Rubeš (baskytara) a Radek Horník (bicí). Dva členové kapely mají za sebou i společná vystoupení se světovými hudebníky, z nichž zmíníme alespoň Chrise Jaggera (bratra Micka Jaggera z Rolling Stones), Leo Lyonse (Ten Years After), Fernanda Saunderse a Lisu Ramey.

Skladba „Victoria“ je postavena na výrazném kytarovém rifu a chytlavém refrénu. Jde o nekonvenční protestsong, který v sobě nese protiválečné poselství. Svět dospělých je postaven do kontrastu s duševním světem dětí a vyznívá veskrze pozitivně. Stačí vzpomenout si na dobu, kdy jsme my sami byli dětmi. „Victoria“ je jednou z deseti skladeb, které se objeví na albu „Last Chance“, jež vyjde na 5. 5., snad proto, že se jedná o páté album kapely. Fanoušci mohou očekávat vyvážený mix rychlých i pomalejších písní. Skupina vytvořila unikátní a různorodou desku, která vzdává hold klasickým rockovým kapelám a zároveň se posouvá za hranice žánru.

Hudební fanoušci mohou sledovat Red Baron Band na sociálních sítích nebo navštívit webové stránky kapely, kde najdou více podrobností o novém albu i termíny nadcházejících koncertů, na kterých bude kapela představovat své dlouho očekávané nové album. „Cítíme, že se nám podařilo natočit velmi silné a pestré album. Doufáme, že všem přinese radost tak jako nám.“ říká frontman kapely Paul Kowacz.

video trailer: https://www.youtube.com/watch?v=28lPHKtCLus

digitální předprodej: https://lnk.to/TheRedBaronBandVictoriasgl?fbclid=IwAR1th8P-bodU4AqhsUpxgSzjsTxHULFAL3xWmtatVVDR_wxcsIRsAtybUo8

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100039680186219

Youtube: https://www.youtube.com/@RedBaronBandChannel

web: http://redbaronband.cz/?page_id=2

 


Publikováno: 16. 01. 2023
Autor: Mikael

Fotogalerie