Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

Návrat multižánrového festivalu do Kralup nad Vltavou se povedl. Na jedné scéně se setkaly osobnosti významu evropského (polská kapela Undertheskin) česko-slovenského (XIII. století, Petr Korál, Václav Cílek) i nadregionálního s kořeny v Kralupech nad Vltavou (Taneční skupina Naděje, Bratrstvo Luny, Urbex team Kralupy). Jednodenní festival s podtitulem Musica, Theatrum, Magia byl programově tvořen čtyřmi hudebními kapelami, tanečním vystoupením, módní přehlídkou, folkovými intermezzy, výstavou fotografií, uvedením autorského filmu i originální gratulací k šedesátým narozeninám legendě českého punku a gotiky Petru Štěpánovi (XIII. století, Hrdinové Nové Fronty). 

Do programu a organizace Magické noci trubadúrů 5 bylo zapojeno 93 lidí, z toho 50 Kralupanů, dorazilo 281 platících diváků nejen ze všech možných zákoutí České republiky, mezi nimi i fanoušci ze Slovenska a Polska. Robin Janoš (ředitel Kulturního a společenského střediska Vltava) k návratu a dramaturgii Magické noci trubadúrů řekl: „Ten festival, jak se nakonec ukázalo, tak do těch Kralup patří, tady je to jeho domovská scéna. A Jindra to vymyslel tak, nepojal to vůbec minimalisticky, bylo to velkolepé a lidé, kteří přišli, tak díky tomu jeho konceptu dostali úplně komplexní balíček. Takže si myslím, že každý kdo tady byl, tak si ten večer maximálně užil. Víc už se sem toho opravdu nevejde.“

Dokumentární film o multižánrovém festivalu vám přinášejí  INA TV & LUNART MUSIC.
Účinkující na festivalu: XIII. století, Undertheskin, Bratrstvo Luny, Carpatia Castle, Pavel Kohn, Václav Cílek, Petr Korál, Manon Black, URBEX Kralupy, Taneční skupina Naděje, Kateřina Krejčová a další.
Ve filmu hovoří: Petr Štěpán (XIII. století), Václav Cílek (spisovatel, geolog, klimatolog), Robin Janoš (ředitel KaSS Vltava), Petr Korál (moderátor, hudební publicista), Veronika Seidlová (Carpatia Castle), Manon Black (módní návrhářka), Anna Koukalová (Taneční skupina Naděje), Kateřina Krejčová (alternativní modelka), Void (Undertheskin), Maciej Dabrowa (Undertheskin), Veronika Kozer (Taneční skupina Naděje), Andrea Kožená (XIII. století), Bruzs D. (Bratrstvo Luny), Kobdzey (Bratrstvo Luny), Pavel Kohn (písničkář), & Jindřich „R.X.Thámo“ Kohm (pořadatel festivalu, Bratrstvo Luny).
https://www.youtube.com/watch?v=zqePFNOTvaE
Kamera: Jan Hrušovský, Zbyněk Krátký, Vadym Andrijkiv 
Střih a režie: Jan Hrušovský 
Produkce: R.X.Thámo & LunArt Music & Magická noc trubadúrů

 

Festival Magická noc trubadúrů 5 byl významně podpořen od města Kralupy nad Vltavou v rámci dotace z Programu na podporu zájmových aktivit. Velmi důležitou a skvělou organizační součinnost poskytl tým KaSS Vltava. Mezi další významné partnery akce patřily společnosti: TRIPO STEEL, HAAD COMPANY, MONTAKO a desítky dalších společností a spřízněných duší.

Fotografie (Zbyněk Trafina): Programovým vrcholem večera byla narozeninová gratulace legendě česko-slovenského punku a gotiky, frotmanovi kapel XIII. století a Hrdinové Nové Fronty Petru Štěpánovi, který na kralupském festivalu oslavil 60 narozeniny. (na fotografii zleva): Kateřina Krejčová, Petr Korál, Václav Cílek, Petr Štěpán a Jindřich „R.X.Thámo“ Kohm.
 


Publikováno: 23. 12. 2022
Autor: Johan

Fotogalerie