Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

Česká stonerová a heavy rocková stálice, známá pro své energické show, sáhla do historie a rozhodla se zvěčnit skoro dvanáctiminutovou opulentní skladbu. Singl s názvem „Metastases“ zdobí těžká a mystická atmosféra, i zajímaví hosté. Nahrávka vychází na streamovacích platformách 21. 12. 2022.

Skladba nahraná na podzim roku 2022, jejíž původní podoba vznikla už před deseti lety, se stává raritním pohledem do doby, kdy začínala samotná existence kapely. Acid Row v průběhu let prošli jistou transformací po hudební i personální stránce. To se promítlo do soudobého konceptu, který přináší táhlou, mystickou, až lehce exotickou atmosféru. Ta čerpá nejen v charakteristických žánrech jako stoner rock, sludge a doom metal, ale i v psychedelii, nebo post rocku. 

Významným elementem pro atraktivnost díla je přítomnost dalších muzikantů a jejich nástrojů. K současnému trojčlennému složení Alex Fonar – el. kytara, zpěv, Dominik Klesa – el. kytara, Radek Bacík – bicí, se na nahrávce přidal s exotickým sitárem Maxmilián Hruška (Madhouse Express, Fialový Samet), s basovou kytarou bývalý člen Acid Row David Hlůžek a v rámci zahraniční spolupráce hostuje na klávesy z úspěšné polské stonerové kapely Red Scalp Jedrek Wawrzyniak.

Hlavní party se nahrávaly v Golden Hive Studio Praha. Externě se poté nahrávaly sitár a klávesy. Jak probíhala kompletace nahrávky na dálku s Polskem popisuje frontman Alex: „S Red Scalp jsme se potkali na dvou festivalech a líbilo se nám, jak kombinují stoner a mystiku, stejně jako my jsme s touhle kombinací pracovali v základní formě Metastases. Oslovil jsem tedy na dálku Jedreka a poslali jsme demo. On vymyslel mellotron, který poté nahrál a jeho part jsme poslali rovnou Amákovi a ten ho zamixoval do songu.“ O výsledný mix a mastering se totiž postaral Amák Golden z Golden Hive Studio. Výsledek svým pojetím a délkou nenápadně připomíná např.  takový stonerový opus, jako je I’m the Mountain od klasiků Stoned Jesus.

Nahrávka vznikla díky finanční podpoře české hudebně-proexportní kanceláře SoundCzech a je dostupná na všech streamovacích platformách, nebo s obrazovou animací na YouTube.

Metastases link: https://youtu.be/n4CzGTcVuDo
Spotify: https://open.spotify.com/album/44wymmd1g55agv3kmnyvcg?si=_Cnr9yn_R9a2Ub-52_ROSw

Acid Row: https://www.facebook.com/acidroww    /  acidrowband@gmail.com  
        https://acidrow.bandcamp.com/merch     
Red Scalp: https://youtu.be/Mj-AGgp_dEk    / https://www.facebook.com/RedScalp

Tisková zpráva: Martin Packan / cassiopromotions@gmail.com
 


Publikováno: 23. 12. 2022
Autor: Johan

Fotogalerie