Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

MP3 2016, vlastní náklad / brutal death metal / Slovensko

Už před osmnácti lety vznikla ve slovenském Vranově nad Topľou death metalová formace BRUTE. Dlouhé roky zápolila s personálními obměnami a vydávala materiál pouze v rámci demosnímků, v letech 2012 a 2014 ale vypustila dvě zdařilé desky „Sophisticated Atrocity“ a „Pillory“. Basák a kytarista Steve je však workoholikem a podobné tempo mu nestačí, proto dal před nedávnem dohromady smečku poněkud brutálnějšího vyznění – PAIN PURIFICATION. Vokál na „Demo 2016“ zastává bývalý zpěvák BRUTE Pafo, v současnosti už nahrazen Fetusem, který je pro změnu současným vokalistou Steveovy domovské kapely. Basu pak obsluhuje Rado, hádejte odkud.

Jestliže u BRUTE můžeme mluvit o klasickém death metalu s výraznou příměsí techniky, způsobenou zejména vynikající kytarovou prací, PAIN PURIFICATION jdou více na dřeň, více do brutality a nespoutanosti. Bohužel tak trochu na úkor všeho ostatního.

Demo obsahuje pět skladeb o celkové stopáži 12 minut a při takové konstelaci bych očekával, že bude napěchováno regulérními songy. Jenže více než polovinu (!) délky zabírá ničím nezajímavé intro „Ductory Meditation“ a outro „Stupid Mix“. Zejména u druhého jmenovaného počinu se nejsem schopen domoct nějakého smyslu. Nějaká snaha o disco, elektroniku, whatever, ale hlavně – pravděpodobně dělaná (případně alespoň tak znějící) v programu Guitar Pro. Čtyři minuty MIDI zvuků mě fakt neberou, přiznám se…

Co se týče samotné reálně hrané složky dema, potvrzuje se skutečnost, že Steve je opravdu zručným kytaristou, rychlých výletů po hmatníku si posluchač užije dosyta. Ani basa nezaostává, uvítal bych ale, kdyby byla výraznější, konkrétnější a kovovější, zkrátka aby dostala větší prostor v celkové produkci. Zvuk by tím získal mnohem větší hutnost.

Programované bicí zní… jako programované bicí. S žádnou dynamikou jednotlivých úderů se nikdo moc nebabral, takže v sypačkách, ve kterých se bicí nesou po většinu stopáže, jsou á la šicí stroj. Na druhou stranu, po několika posleších si na ně lze zvyknout, ale větší kreativita by jim rozhodně neuškodila. Stejně tak reálný bubeník, ale na druhou stranu – na tohle by PAIN PURIFICATION potřebovali asi bicmana THE BERZERKER (úsměv).

Pochvalu určitě zaslouží Pafův vokál, pořádně hrdelní a hlubinný, ani v ryčivějších pasážích ale nezní vůbec špatně. Obecně je ve třech hraných skladbách znatelný potenciál, zároveň je na demu ale několik již zmíněných neduhů, které materiál možná zbytečně sráží. PAIN PURIFICATION nyní připravují kompozice pro debutové album, které by mělo vyjít u indonéské firmy Roommate Records. Pokud by se drželi cesty nastolené například songem „Pain Purification“, který osobně považuji za jasně nejzdařilejší, mohli bychom se dočkat zajímavého dílka. Zruční jsou na to pánové dost a v případě, že by se více pověnovali produkci a méně zbytečným výplním, by i celkový dojem z dema mohl být lepší.

Seznam skladeb:

  1. Ductory Meditation
  2. Intriques
  3. Pain Purification
  4. Unambigious Reprisal
  5. Stupid Mix

Čas: 12:06

Sestava:

  • Pafo - zpěv
  • Steve - kytara
  • Rado - basa


http://bandzone.cz/painpurification


Zveřejněno: 14. 07. 2016
Přečteno:
3533 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář