Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

EP 2015, digitální realizace / death/ black metal / Česko

Do mechaniky playeru vkládám CD formace LEGION z Lysé nad Labem a... nic. Mrknu na displej a k mému údivu zjišťuji, že se jedná pouze o CD-ROM. Co na to říct... Co s takovým nosičem, co pak to pánové poslali na recenzi? A má cenu na tuto nahrávku psát recenzi? To si musím udělat čas a zasednout k počitači... A abych pravdu řekl, moc se mi do toho nechtělo. A dopředu jsem tušil, že takto „neudělané" CD po poslechu založím a již si jej pravděpodobně nepustím. Jako kdyby nebylo...

Nicméně jsem si čtyřskladbovou nahrávku poslechl. EP „Let Them Hate Us..." začíná skladbou „Post-Orwell Delirium", která je uvozena temným intrem, jež je umocněno horrorovým klavírem. Volnější kytarový rozjezd s postupným „představením" všech nástrojů vystřídá black/death metalová jízda, do které je v mezičase opět vložen tristní klavirní part. Deathový growl je proložen nebo střídán skřehotem. Skladba je zakončena obdobně, jak začala, a to basovým outrem.

Druhou skladbou jakoby LEGION vyměnil black metalovou škatulku, protože v „I, God" se ocitáme na death metalovém poli techničtějšího směru. Technické nebo chcete-li progresivní kytary s „chaotickou" melodickou linkou. Svižné bicí, které slušně skladbu popohánějí. Třetí skladbou opět trochu odbočíme, poněvadž „Virtue" se žene v thrashovějších vodách, pro které je typická sekaná kytara. Sypající dvoukopakové bicí akorát napoví, že se pořád ženeme v death metalových vodách. Tyto dvě skladby jsou pro mé uši více výživnější než černě naladěná první položka. Jen mám dojem, že originality skladby moc nepobraly. A to platí i o té první.

Nebýt blackového skřehotu, který se naplno opět projevil u poslední skladby, bych řekl, že „I, God" a „Virtue" jsou vytvořeny jinou kapelou, respektive, že skladby patří na jinou nahrávku než první nebo poslední, kterou je velmi zajímavě zpracovaný cover norských EMPEROR. „Thrus Spake the Night Spirit" je velmi dobře odvedená práce. Skladba je ohozena do moderního kabátu, na které se mi líbí přehledný zvuk kytar a konec skladby s civilním vokálem, který jde lehce a tajemně do ztracena.

Seznam skladeb:

  1. Post-Orwell Delirium
  2. I, God
  3. Virtue
  4. Thrus Spake the Night Spirit (EMPEROR cover)

Čas: 16:39

Sestava:
 

  • Michal „Faust" Jandák - zpěv
  • Zdeněk „Z" Kuchař - kytara
  • Martin „Pestis" Holan - kytara
  • Michal „Miško" Fedorco - bicí

Bandzone
Facebook


Zveřejněno: 19. 05. 2016
Přečteno:
3655 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 05. 2016 21:11 napsal/a 4H
OK
Není zač :-)
19. 05. 2016 14:13 napsal/a hevimetal
diky
Diky za recku! nabuduce sa s obalom a CDčkom polepšime :) Michal