Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

CD 2015 / Czar of Crickets / rock&rock´n´roll / Švýcarsko

Zajímavá nahrávka dorazila do redakce ze Švýcarska. Duo ZLANG ZLUT tvoří Beat Schneider, který hraje na elektrické cello, a Fran Lorkovic, který ho doprovází na bicí a zpívá. Potom, co jsem si přečetl promolist, jsem čekal něco jako APOCALYPTICA, ale ejhle.

Už promolist hlásá, že nahrávka je především pro fanoušky AC/DC, BLACK SABBATH a FAITH NO MORE a to prostě opravdu sedí. Stylově by asi nejvíc nahrávce seděl rock, ale já bych to rozšířil i o roll a hard rock. Oba muzikanti takto vydali již 3 alba a fungují od roku 2010. Jedná se o, alespoň v domovině, poměrně známé muzikanty a to možná také proto, že mají již leccos za sebou i na klasické scéně.

CD obsahuje celkem 11 skladeb a musím se přiznat, že až na jeden kus, kde to poznat je, bych téměř nepoznal toto netradiční složení kapely. Zvukově velmi vydařená nahrávka na ploše padesáti minut projde přes pomalejší skladby i rychlejší a je to pravá muzika na oddech, relax... a nenudí.

Už první „Hit the bottom“ dává jasně znát, o co půjde a je zároveň klipovkou. Je to určitě jedna z nejsilnějších věcí na desce. Kvalitní digipack je opatřen i bookletem s texty, takže jde i číst, o čem je řeč. Druhá „Shake me up“ je trošku více pochodová a já už teď chápu tu analogii s AC/DC. Stejně tak je to i s třetí „Against the wall“.  Hodně se mi líbí rychlejší pátá „Little demon“ s velmi silným refrénem, to je opravdu vypalovačka a zde mi zase lépe sedí přirovnání k FAITH NO MOR.

Stejně je tomu tak i u šesté „Rage“, která se rozjíždí pomalu jako těžká lokomotiva a spojení HEAVY HARDROCK je zde přesně to, co mě napadá. Právě v tomhle kuse není sólo na cello tak přikreslené a zní jako opravdový smyčcový nástroj. To ovšem muzice dodává další exotičnost. S následující „Freedom is a bitch“ se vracíme zase do ranku AC/DC a dokonce se dočkáme i bluesového sóla na foukací harmoniku. Marně jsem doteď hledal, kde bych zaslechl BLACK SABBATH. Tenhle vliv je znát až v osmé „Out of control“, zejména při kytarovém, ehm, promiňte cellovém sóle. To je jako kdyby ho hrál Tonny Iommi. Podobné je to i v devítce „Now“, která výborným sólem graduje. Zbylé dva kousky jsou pak rock and rollovým závěrem alba.

Deska rozhodně nenudí a až do konce je poslouchatelná. Hodně poslechů jsem absolvoval během přesunů po republice v autě a musím podotknout, že mne muzika buď nutila zrychlovat, anebo alespoň zesilovat volume. Takže pozor na to!

Seznam skladeb:

  1. Hit the bottom
  2. Shake me up
  3. Against the wall
  4. They gave you madness
  5. Little Demon
  6. Rage
  7. Freedom is a bitch
  8. Out of control
  9. Now
  10. Evelasting Dream
  11. Get down

Čas: 48:45

Sestava:

  • Beat Schneider – electric cello, Moog Taurus Pedals
  • Fran Lorkovic – Drums, Vocals

 

www.zlangzlut.com

Klip

 


Zveřejněno: 23. 03. 2016
Přečteno:
3702 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 03. 2016 15:04 napsal/a Márty
ZZ
No vtip je v tom, že to co dokáže spousta kapel zahrát mizerně v pěti, tak tady dva staříci prostě u mě zabodovali... nezahráli to právě mizerně a ještě i na netradiční nástroj... právě i ten zvuk je super... mě se to prostě líbí...
24. 03. 2016 13:59 napsal/a pekop
ZLANG ZLUT
Jediné, co mě na desce zaujalo byl Beat Schneider – electric cello, Moog Taurus Pedals. To cello má neskutečný zvuk, stejně tak deska. Jinak je to obyčejnej rockec za max. 4 body. Ale je v naprosté pohodě,že máme každý jiný názor. Tak to má být. Měj se...