Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD 2015, vlastní náklad / funk/metal/rock / Česko

STEPPING SELFEATER neboli Stepáči, je kapela z podhůří Orlických hor, která existuje od roku 2003. Po delší pauze (skoro 8 let) vydali růžovoučké CD s názvem "Cocktales". CD sice není lisované, ale je opatřené polepem a zasazené do pěkného digipacku, a když ho vyndáte, tak se dozvíte: If you put out this CD you are probably GAY. No inu, jsou to srandisti ti Stepáči. Na české scéně bych kapelu řadil k lehce lepšímu průměru, ale i tak mě překvapivě tahle nahrávka pobavila a vlastně i baví. Jedná se o mix různých stylů, skoro se mi chce říct crossover… ale nejvíce v muzice Stepáčů slyším rock a občas trochu funky.

CD obsahuje 5 songů, a vlastně délkou se nejedná o plnohodnotné album, protože je dlouhé necelých 15 minut. Ale více k muzice. Nečekejte žádné kytarové ekvilibristiky a virtuozitu, muzika je dobře zaranžovaná a propracovaná, nicméně jednoduchá. Možná ale proto má šanci oslovit na koncertě, kde se na ni dobře zablbne anebo prostě jen pro relaxační poslech. Jede se téměř všechno v hutném středním tempu s občasnými výlety do rychla nebo pomala. Zpívá se anglicky a jsou to hodně zpěvy, co skladby vyplňují. Vokály jsou propracované včetně backingů, které alespoň dle mne (na obalu jsem informaci nenašel, možná jsem ale gay - úsměv) zařizovali i další hosté.  Digipack je vybaven i skládačkou s texty a odtud tedy říkám, že Stepáči jsou srandisti. Texty jsou totiž opravdu zábavné.

Takřka každý song má něco do sebe (ono zase ale nejde snad nic zkazit na 5 kouskách) a nemohu říct, tenhle je lepší a tenhle ne. Baví všechny. Navíc pánové docela citlivě do 2 songů zakomponovali i úryvky od slavnějších interpretů. Například ve třetí "Party Shit" pak na mě najednou vyskočí trochu upravený text od METALLIKY společně s muzikou – Master, Master, Where have you been I´ve been after… A jede se dál. V poslední "Little Cowboy" se pak vystřídá úryvek od SPICE GIRLS "Wannabe" – Hey tell me what you want, what you really really want… atd. a následně také kousek z pomalé hitovky od U2 "With or without you". Když to shrnu, tak docela povedené CD a muzika, která může být ozdobou mnohých rockových festivalů. A dávám tedy nakonec průměrný počet – oh please chastise me, I am submissive dog. (úsměv)

Seznam skladeb:
  1. Criminal Guy 3:15
  2. Charles Freedom 2:51
  3. Party Shit 3:11
  4. Submissive Dog 2:33
  5. Little Cowboy 3:05

Čas: 14:55

Sestava:
  • Jarouš Hubas Hubálek - Bicí
  • pederico a! lafuoc - Baskytara, Doprovodný zpěv, Scream
  • Emanuel - Zpěv, Rap, Bonga, Tamburína
  • Robta - Kytara

http://bandzone.cz/steppingselfeater

Zveřejněno: 11. 02. 2016
Přečteno:
4163 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář