Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Představuje se punkrocková parta z Brna...

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Kapela byla založena v létě 2014. Převtělili jsme se z bývalé kapely, což byl impuls pro nový název a hlavně český název, protože jsme vždy byli zastánci českých textů. Krátký, výstižný a český název a z toho jednoho krásného dne, samozřejmě za podpory nějakého toho piva vyšlo slovo HONEM. Prostě... HONEM…

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jak již bylo řečeno, převtělili jsme se z kapely theRest a složení kapely zůstalo stejné. Za bicíma sedí Martin (21), který na svůj nástroj hraje cca 7let. Své první koncerty hrál v kapele Joyster a poté několik let bubnoval v heavy metalové bandě Grimmord. Basu obsluhuje Libor (26), který hraje 8 let a věnoval se jen kapele theRest. Sólovou kytaru má na starost Lukas (27), který před theRest účinkoval v několika projektech, které nikdy nepřekročily práh zkušebny. A druhou kytaru společně se zpěvem obstarává Strmák (28), který je v původní kapele theRest od úplného začátku v roce 2003 a předtím byly pouze pokusy o založení kapely, který snad nestojí za zmínku.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Celou desku jsme natočili v Brně ve studiu SONIDOS pod vedením Zdendy Ondráčka a jsme s jeho prací naprosto spokojeni a doufáme, že další materiál nahrajeme opět s ním. Cenu za CD jsme nasadili 100 Kč a k prodeji je na všech koncertech, kam s sebou vozíme celé distro s oblečením a plackami. Tohle vše je možné sehnat i v našem E-shopu, který zařizuje Papagájův hlasatel records.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Jsme česká kapela, hrajeme pro české publikum a proto také české texty. Nikdy v historii jsme necítili potřebu, aby tomu bylo jinak. Autor textů je v podstatě ze 100 procent Strmák, zpěvák kapely. Nejvíce nás těší, když můžeme zpívat o věcech, se kterými máme my i lidi, kteří nás poslechnou, vlastní zkušenosti. Ať už to jsou problémy v práci, vztahy k druhým lidem, či kocovina po náročném sobotním večeru ;) Nemáme vyhraněnou tématiku, snažíme se dotknout širšího okruhu témat, tzn. nebudeme zpívat jen o chlastu, i když ho máme rádi ;)

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?


Podle nás je důležité, jak se kapela prezentuje navenek, a tím je kromě hudby a živého hraní i grafická prezentace. Grafika na obalu, či na webu je proto nedílnou součástí celkové podoby kapely. Vše zatím zvládáme sami svépomoci, tzn. že obal a web zpracoval zpěvák Strmák, který se grafikou zabývá už pár let.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každej má svý oblíbený kapely a v podstatě máme pár společných, na kterých se shodneme, jako například stálice Offspring, Bad Religion, či Pennywise. Každej však poslouchá spousty dalších, které ho ovlivňují více či méně a každá oblíbená kapela je svým způsobem zároveň inspirací pro vlastní tvorbu.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Jako HONEM aktivně koncertujeme od dubna tohoto roku a za nejlepší koncert samozřejmě považujeme křest alba, který proběhl v květnu v Brně.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Vůbec tyto ambice nemáme, zpíváme česky a tohle se jinde než u nás a na Slovensku neuchytí. Pokud bude ale možnost někde koncertovat, tak to samozřejmě neodmítneme.

Plány do budoucna...

Momentálně už pracujeme na dalším materiálu, který budeme chtít okamžitě nahrát a doplnit jej do našeho playlistu na koncerty. Na podzim vyrážíme na TEMPLE STORE TOUR společně s našimi spřátelenými kapelami Reckless, Rabies a Burning Steps. Tahle šňůra startuje 9.10. v Praze a celkem máme v plánu navštívit  11 měst po celé republice. Všechny koncerty jsou zveřejněny na našem webu www.honem.net

RECENZE

http://bandzone.cz/honem
https://www.facebook.com/honempunkrock

Zveřejněno: 29. 08. 2015
Přečteno:
4247 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář