Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD 2014, vlastní náklad/ death metal / Polsko

Dostalo se mi do ruky CD dalších deathmetalových bojovníků z Polska. Jedná se o první album kapely vůbec a hned z počátku by bylo dobré zmínit, že tady se žádných kompromisů nedočkáte. Dokonce ani „typického“ temně mocného polského přístupu. Pánové se zhlédli spíše v americké, případně brutálnější smrtící vlně. Najdeme zde tak odkazy kupříkladu na takové IMMOLATION, SUFFOCATION, MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, MALEVOLENT CREATION, ale i SINISTER, SEVERE TORTURE, VADER, možná dokonce i KRISIUN. Maso je překládáno syrové, pořádně prorostlé a zahnívající. SLAVES OF EVIL sice hrají old school, ale s nadšením a chutí. Zvuk je krásně hutný, lehce zastřený, to abychom byli pořád v undergroundu. Podobných skupin je sice velké množství, ale abych pravdu řekl, tak polští válečníci mě dokázali zaujmout. Jsem jakoby drcený mezi mlýnskými kameny, rozemletý na kostní moučku. Sype to pěkně, o tom žádná!

Pokud bych se díval na „Madness of Silence“ pouze okem deathmetalového nadšence, nemám s deskou problém, baví mě. Všechno sedí jak má, deska nepostrádá potřebné „koule“, řeže to, pálí to. Nedokážu při poslechu vydržet v klidu a společné chvíle si opravdu užívám, ale nebudeme si nic nalhávat, na úplně první ligu to ještě není. Pokud by podobné album vzniklo v Čechách, asi bychom o něm dlouze hovořili po hospodách, nějaká ta cena od hudebních kritiků by SLAVES OF EVIL asi také přistála, ale uvědomme si, že dnes se hraje již trošku jinak. Starší příznivci smrti budou pravděpodobně spokojeni jako já, mladší strávníci ale asi už ohrnou nos. Na ně bude tahle prvotina až moc zpuchřelá, nevýrazná a obyčejná.

Jsem rád, že jsem měl tu čest opět potkat kapelu, která pozvedla hrdě prapor death metalu devadesátých let se ctí a nadšením. Tahle muzika mi koluje v krvi, napájí mě energií a užívám si ji asi s největší chutí. Zvláštní, poměrně zajímavý je obal, který SLAVES OF EVIL ihned zařazuje mezi klasické brutalisty. Celý cover je pak poctivý, dobře odvedený a nepostrádá všechny důležité věci. Nebývá to poslední dobou zase tolik obvyklé a tak u mě pánové získávají nějaký ten bod navíc. Tahle trojice šílenců moc dobře ví, jak složit dobrý, odsýpající song, ví jak se trefit přesně na ty nejjemnější nervová vlákna a zaujmout mě. Některé songy jsou velmi dobře zapamatovatelné a znějí mi hlavou ještě dlouho po dohrání poslední skladby. Jsou jako hřeby, projíždějící jemnou tkání mého nebohého svalstva.

Závěrečné hodnocení by se dalo opět rozdělit do dvou částí. Milovníci starých časů a postupů si klidně mohou nějaký ten bod navíc přidat (rozhodně neprohloupíte!) a ostatní zase ubrat (vás tahle brutální špína stejně bavit nebude). Osobně jsem spokojen. Možná bych být kapelou občas brutalitu oživil nějakým ostřejším netradičním motivem, vyhrávkou, kouskem jiného koření. Chvílemi totiž mívám problém rozeznat některé songy od sebe a ztrácím se v tom nepřeberném riffování. Jako celek ale deska obstojí se ctí. Na to, že se jedná teprve o první album, bych SLAVES OF EVIL dokonce velmi pochválil. Nebývá zase tolik obvyklé, aby mě podobné desky zaujaly. Stalo se tak a já nemám mimo pár drobností žádných připomínek. Krutý, brutální death metal, který si vás hezky povodí po tom nejtemnějším hřbitově.

Seznam skladeb:
  1. Death Countenance
  2. The War With God
  3. Hell Dwellers
  4. The Army of the Damned
  5. Die Carrion!
  6. Kill Me
  7. I´m the Witch
  8. Insignificant Truth
  9. The Fallen One
  10. Slaves of Evil

Čas: 36:19

Sestava:
  • Ciastek – bicí
  • Vex – kytara, zpěv
  • Szwegier – kytara, zpěv

http://www.slavesofevil.eu/
https://www.facebook.com/slavesofevil?fref=nf
https://soundcloud.com/slavesofevil


Zveřejněno: 05. 06. 2015
Přečteno:
3543 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář