Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Nejen o kapele IMPURITUM, ale i o undergroundové scéně v Anglii...

Jihočeská úderka IMPURITUM sice koncertně debutovala letos na jaře, ale její kořeny sahají do roku 2010, kdy nahrála první tři skladby, další pak připravila v roce 2013. V roce 2014 materiál vyšel jako první signál o existenci „nové“ temné družiny pohybující se v načernalých smrtonosných vodách. Uvozovky kolem slova nové mají opodstatnění a je o něm řeč hned v úvodu rozhovoru... Odpovídají Přéma a Honza.

Když se pořádně podívám na sestavu IMPURITUM, tak ji aktuálně tvoří „veteráni“ tuzemské metalové scény, kteří spolu už v minulosti hráli (vyjma zpěváka). V letech 1999-2001 totiž kvartet Honza Kapák, Rámus, Přemek a David tvořil sestavu AVENGERU (David do roku 2002, Přemek se po odchodu v roce 2001 ještě vrátil a hrál v AVENGERU v letech 2003-2004). Říká se, že nelze dvakrát vstoupit do téže řeky, ale tady to až tak neplatí... Můžete krátce poodhalit historii IMPURITUM a osvětlit čtenářům, jak kapela vznikla?

Přéma: Vše začalo náhodou, jako projekt a postupem času, jak zasahovaly okolnosti a různé faktory, jsme tu shnilou karu dotáhli až sem. Někdy v roce 2008, toho času ve Wokingu v UK, jsem se seznámil s Garym, který hrál na bicí. Tak jsme se nepravidelně slézali ve zkušebně a tvořili nějaký materiál. Od začátku bylo jasné, že půjde o metal. Udělali jsme nějaké skladby a pak i lanařili další členy do kapely. Vystřídali se zpěváci i kytaristi, ale nikdo dlouho nevydržel. Poslední rána přišla, když se Gary odstěhoval kvůli práci a dojížděni mu dělalo problémy (časové) a tak dal kapele vale. Zrovna tou dobou (léto 2010) jsem plánoval návštěvu Čech a jen tak mě napadlo zeptat se Honzy, jestli nemá náhodou ve studiu volno a jestli by se mnou nechtěl něco nahrát a zároveň i nabubnovat. Bylo to štěstí, zrovna mu nějaká kapela vypadla, a Honza byl pro. Už když mi Honza odsouhlasil nahrávání, kontaktoval jsem kámoše Kondyho, který byl tou dobou zapálený do metalu. To, co Kondy předvedl, se nám hned líbilo, a tak to nazpíval. Pak byla 3 roky pauza, než jsme se zase sešli zinscenovanou náhodou, abychom nahráli další 2 songy. To byl únor 2013 a to jsem ještě nevěděl, že v červnu téhož roku se vrátím z UK zpět do ČR. Když jsem se vrátil, bylo nasnadě, ze projekt oživíme na regulérní kapelu. Dalšího kytaristu jsme nesháněli, bylo jasné, že to bude Rámus. Když jsme začali s Rámusem pilovat materiál a shánět basáka, změnil Kondy názor a že s tím končí. Nebo spíš že s tím nebude začínat jako s funkční kapelou. Zrušili jsme náš plánovaný první koncert na Satan Klausu 2013 a sháněli zpěváka. Na Satanu jsme se po dlouhé době  potkali s Davidem, který za námi přišel, že bude hrát s námi. Tam už začaly padat hlášky typu 2x nevstoupíš do jedné řeky. (smích) Slovo dalo slovo. Pak se nějak přes Davida objevil Johny, který s námi dal pár zkoušek, náš premiérový koncert na Křemelce, to byl březen 2014, a vykašlal se na to taky. Nepochopil jsem to do teď. Další akce byly domluvené a tak jsme sháněli dalšího zpěváka, kterým se stal Rubash. S ním máme za sebou už nějaké koncerty a zatím to vypadá, že sestava šlape. Jinak máš pravdu, že jsme vstoupili podruhé do stejné řeky, co se týká mě, tak já už potřetí... (úsměv) Abych to shrnul, tak IMPURITUM byl 2010 až 2013 pouze neaktivní projekt. Aktivně jsme začali fungovat v říjnu 2013. Myslím tím, že jsme začali pomalu zkoušet a řešit posty.

Přémo, Ty jsi strávil řadu let v Anglii. Přemýšlel jsi tam o aktivním hraní, bylo možné se třeba připojit k nějaké kapele, nebo sis hrál aspoň pro radost? Nebo nebyl čas, chuť?

Přéma: Zajímavá otázka. Čas se vždycky našel a chuť taky byla. Hodně jsme se ale stěhovali a tak moc zázemí pro muziku nebylo. Hrál jsem sám pro sebe, ale chtěl jsme hrát s kapelou, a tak jsem  odpověděl i na pár inzerátů na post kytaristy. Většinou jsem ale končil jako basák (abych si vůbec zahrál - úsměv), o ty je větší zájem. (úsměv) Šlo vždy o nějakou formu metalu. Hrál jsem v lokální kapele SPORE BREATHER v Guildfordu. Šlo spíš o hc/metal s tím problémem, že zpěvák neuměl zpívat melodicky, ale chtěl… (smích) Vydržel jsem s nimi asi rok a zahrál i pár lokálních koncertů např. s PRIMITATE. To byl rok 2008. Když jsem s nimi skončil, hrával jsem právě s Garym. 2010 až 2011 jsem drtil basu s grindovou ultrarubanicí HOVADAH, což byla docela aktivní československá kapela v Londýně. Total UG. S nimi jsme hráli docela často po různých koutech UK, ale hlavně v Londýně. Jeli jsme minitour s ATTACK OF THE MAD AXE MAN, AFTERNOON GENTLEMANS, hráli v Liverpoolu s AGATHOCLES a nahráli EP „X factory“. Mělo jít o 3 ways split s dalšími spolky jako ONANIZER a NERVOUS IMPULSE. Kvůli nějaké údajné povodni na vydavatelství ale splitko nikdy nevyšlo. Zajímavostí je, že master na „X factory“ dělal Honza v Hellsoundu. HOVADAH prakticky skončili s Tomášovo (kytara a zpěv) odjezdem zpět na Slovensko.

Chodil jsi v Anglii na koncerty? Můžeš porovnat anglickou a tuzemskou scénu, myslím tu undergroundovou? Jakou úroveň mají kapely, které hrají v malých klubech pro sto lidí?

Přéma: Na koncerty jsem samozřejmě chodil, i když ne pravidelně. V Glasgow to byl vyloženě ráj pro metalisty, tam byl koncert alespoň UG kapel snad každý víkend. Pár klubů, kde to vařilo pořád. Viděl jsem tam v klubech spoustu lokálních kapel, na jejichž jména si už ani nevzpomenu, ale i kapely velkých jmen, které ale nemá cenu jmenovat. Dle mého názoru tam UG scéna hodně jede, lidi vždycky přišli. V Glasgow jsem strávil pouze 9 měsíců, pak jsme byli půl roku ve Skotsku na venkově v horách, a v místních vesničkách jsem ani nic nevyhledával. Když jsem se přidal v Londýně k HOVADAH, zase to ožilo. Byly koncerty po squatech, putykách a klubech, a lidi vždycky přišli. Hrály tam kapely jak deathové, grindové, tak i crustové a punkové. Správná komunita... Chodili hodně stejní lidé. Kdybych měl srovnat českou a UK scénu, tak z mého pohledu za tu dobu, co jsem tam strávil, tak je to hodně podobné. Záleží na tom, kolik se tomu kdo věnuje. Úroveň UG kapel hrajících pro sto lidí se taky odvíjí kapela od kapely. Řekl bych, ze převládá spíše thrash a death. Hodně dobré ze Surrey, kde jsem strávil nejvíc času, jsou např. BRAINDEAD, BLOODLOSS, BREED APART, THE FORGE, AKAKIOS, jejichž úroveň je na UG scénu hodně dobrá. Underground will never die!!!!!

U nás je dá se říci obrovský přetlak akcí, často s velmi bídnou návštěvností, ale kapely chtějí hrát, pořadatelé pořádat a tak se často stává, že hrají kapely samy pro sebe a pro dvacet lidí... je to v Anglii podobné, nebo...?

Přéma: Nemůžu říct, akce jsem vyloženě nevyhledával, spíš co jsem se náhodou dozvěděl od známých nebo z internetu. Šlo to tak nějak přirozeně jako doma. Spíš se mi stávalo, že jsem hodně akcí propásl. Dost jsem pracoval a docela často jsme se stěhovali, takže se vždy nejdřív musel zmapovat terén. Ale i s HOVADAH jsme zažili pár akcí, hlavně když se hrálo v týdnu, že jsme hráli sami pro sebe. To se stává všude. Jak už jsem říkal, poměry tady a tam jsem vnímal hodně podobně. UG scénu najdeš všude, jestli lepší nebo horší, na tom nezáleží. Vždy se musí najit nadšenec, který do toho půjde jen pro vlastní potěšení, jinak je underground mrtvý. Tak to funguje všude. Tady v regionu Strakonicka už to dlouhá léta žije díky Rámusovi a spol. a pak taky díky Thrashers crew a v neposlední řadě DéPéHá prodakšn, když mluvím o metalových subžánrech.

Pojďme k IMPURITUM. Svého času se dalo říci, že co koncert, to jiný zpěvák. (úsměv) Demo nařval Kondy, který ale dal kapele před prvním koncertem vale... Proč to – nechtělo se mu vystupovat před lidmi?

Přéma: Nakonec prý skončil s metalem úplně, z náboženských důvodů… Rozebírat to víc raději nebudu, protože to nemá smysl.

Druhým pěvcem se stal Johny, který ale po prvním koncertu na Pekle nad Otavou taky zmizel. Na to, že s vámi zkoušel jen krátce, to nebylo zlé, ale ani on nevydržel delší čas. Proč?

Přéma: Johny… přisel a odešel…  Dostal se k nám na doporučení od někoho přes Davida, že ví o klukovi, kterému to fakt řve. Tak jsme ho kontaktovali a on měl veliký zájem. Dal 2 zkoušky a po premiérovém koncertě zmizel. Ani neřekl, že končí. Každopádně všechny naše snahy o kontakt ignoroval, takže do teď vlastně nevíme, co se stalo. Aspoň doufám, že žije. (úsměv)

Aktuálně je u mikrofonu Honza „Rubash“, který, zdá se, dokonale zapadl, už první koncert v Táboře na Brusírně se mu povedl... Jak ten do kapely vplul, kdo jej zlanařil? Podle jeho suverénního projevu to vypadá, že za sebou nějaké frontmanské zkušenosti už má... Zpíval (nebo zpívá) i jinde?

Přéma: Co vím tak, Rubash zpíval v HC kapele MOŽNOST VOLBY a v kapele VĚTŠÍ NEŽ MENŠÍ, což byl bigbít (asi). Zlanařil jsem ho, dá se říct, já. Potkali jsme se náhodou a dali řeč. Akorát to výjimečně nebylo v hospodě, ale ve fitku. Pokecali jsme a já jsem mu řekl, ze hledáme zpěváka. Byl pro to zkusit. Na první zkoušce to tam rozkopal vzhůru nohama a bylo to jasné.

Letos jste vydali debutový demosnímek čítající šest skladeb nahraných na dvě etapy v letech 2010 a 2013. Čekali jste na vydání až na chvíli, kdy budete aktivní i koncertně, nebo fyzický nosič berete jen jako promo pro případné pořadatele koncertů a pálené CD s jednoduchým obalem aktivně nešíříte?

Přéma: Beru to jako promo. Zatím jsme jej šířili jenom mezi kamarády a za symbolickou cenu na koncertech. Nápad na fyzický nosič byl od začátku, ale impuls přišel vlastně až s naplánovanými živými koncerty. S dalším počinem to určitě vezmeme jinak.

Rozeslali jste demo někam na recenze, nebo tomu necháváte volný průběh a nikam se „necpete“? Myslíte si, že v dnešní době mají pro kapelu recenze nějaký smysl, nebo lépe řečeno pro vaši kapelu? Přece jen toho za sebou máte tolik, že asi máte jasno v tom, co a jak chcete dělat, takže nevím, nakolik je pro vás názor někoho jiného zajímavý...

Honza: Když budu mluvit za sebe, tak názor recenzenta mě samozřejmě zajímá, pokud je pochvalný, vždycky to potěší, pokud obsahuje nějaké výtky, vždycky se zamyslím, jestli to nemá něco do sebe. Ale něco už máme za sebou a víme své... Už dlouho se snažím ve svých kapelách vše dělat na 100 % bez kompromisů (i za cenu delších výrobních časů)... Netvrdím, že vše, na co šáhnu, je dokonalé... já jen tvrdím, že vše je přesně podle mých představ a recenzent či řadový posluchač je postaven před  věc, ke které mám neotřesitelný vztah. Z toho vyplývá, že ať je recenze či jiný ohlas jakéhokoliv charakteru, beru to jako informaci, která je sice zajímavá, ale pro můj pohled na dílo nepříliš podstatná. V případě recenzí bych ale vyzdvihl zejména jejich formální funkci šířit zprávu o kapele a nové nahrávce. Toto určitě smysl má a můžeme být jenom vděční, že je o nás někdo ochotný vůbec napsat.

Přéma: Řekl bych, že tomu necháváme volný průběh. Nikam se necpeme. Popravdě jsem o tom rozeslání párkrát přemýšlel, ale ještě jsem se k tomu nedokopal. Když si recenzent náhodou najde kapelu sám, o to je radost větší. (úsměv) Samozřejmě, ze recenze je parádní věc, už jen proto, ze se o kapele někde píše, at už v dobrém nebo naopak. Je zajímavé přečíst si názor někoho jiného, ať už si z toho něco vezmeš, nebo ne. Recenze je pro kapelu něco jako promo nebo reklama. Já sám jsem se už pídil po kapelách na základě přečtené recenze, i když je mi jasné, že co posluchač, to jiný vkus. Recenzent/posluchač by měl být hlavně nezaujatý a objektivní v rámci svého vkusu v rámci stylu a měl by mít přehled a rozumět tomu. Takže smysl to určitě má a názor někoho jiného je pro mě vždy zajímavý.

Může se ještě v dnešní době úplně nová kapela dostat někam dál, třeba ke smlouvě na vydání desky s velkým labelem, na turné do světa? Přijde mi, že letité kapely mají své jisté a nové spolky nemají šanci se jim přiblížit, i když třeba dělají stejně kvalitní hudbu...
 
Přéma: Myslím, že může. Každým rokem vznikají nové úspěšné kapely, co jezdí turné po boku legend a vydávají u velkých firem. Otázka je, jak dlouho jim to vydrží a jestli to opravdu chtějí. Potřebuje k tomu ale vytrvalost, píli, um a velkou dávku štěstí. V dnešní době je kapel všude jak nasr… a tak je to velmi těžké. Zaběhlé kapely, které stály u zrodu stylu, už nikdo nikdy ale nepřekoná. Zkrátka kapela to musí dělat pro potěšení a za úspěch být vděčná. Málo kapel se taky stane úspěšnými, aniž by nepřišly s nějakou inovací. Ale v podstatě s tebou souhlasím...

Honza: Možné je leccos (podívej se třeba jak se daří kámošům CULT OF FIRE). Ale rozhodně se to nestane kapele IMPURITUM. (úsměv) Obecné představy o tom, že přeci „jako každý“ musím nutně toužit po slávě, po turné, po tom být vidět na každém kroku... to jsou velmi zábavné predikce. IMPURITUM (stejně jako ostatní moje kapely) mě baví a je pevnou součástí mého života. Ale jak dobře víme, žádná z „velkých“ kapel nemá svojí pozici zadarmo, všechno něco stojí... buď se musí jednat o něco naprosto jedinečného a natolik skvělého, že se to prosadí samo (a to nevím, jestli to je případ naší kapely... neřekl bych – aniž bych tím chtěl shazovat, co děláme). A nebo je za tím kopa peněz, a dvojnásobně k tomu vypětí sil a povýšení koníčka na full-time-job bez mzdy - v nadějí, že to třeba někdy vyjde. Já mám práci dobrou a kapely mám pro zábavu ve volném čase. Vnitřní pocit naplnění se dostavuje i bez zájmu mas. Mám pocit, že v kapele IMPURITUM jsme všichni na stejné vlně.

Kdo je u vás vlastně autorem muziky? Ve studiu se o vše postarali jen Přemek s Honzou K. (+ Kondy), takže se nabízí domněnka, že autorsky se podíleli právě oni... (?)

Přéma: Ta domněnka je správná.

Honza: Staré songy jsou všechny Přémovo, já jsem jen sem tam doladil aranže a v „Refuse All Divine“ přidal jeden riff. Jak to bude v budoucnu, to se teprve uvidí.

O čem pojednávají vaše texty? Kdo je píše? Většina jich je v angličtině (s jedinou výjimkou), hodláte se v angličtině vyjadřovat i v budoucnu? Přikládáte textům stejnou důležitost jako muzice?

Přéma: Texty pojednávají, alespoň do teď, o temných představách a příbězích, o temné stránce  křesťanství. Zkrátka v rámci žánru. Určitě budeme s angličtinou pokračovat i nadále, ale češtině se taky nebráníme. Bude to spontánně kus od kusu, ale myslím, ze v maďarštině nebudou. (smích) Textům já osobně až tak velkou důležitost nepřikládám, co se týká nějakého poselství nebo předkládání našich názorů. Ale důležité samozřejmě jsou. Texty dodají celé skladbě charakter i atmosféru. Jako každý, teda alespoň si to myslím že skoro každý, přikládám větší důležitost muzice. Texty jsem z většiny napsal já a dokončoval s Honzou a Kondym. Byla to tak trochu spontánní práce, něco bylo připraveného, ale dodělávali jsme to vždy ve studiu. Vzpomínám si, že texty „Orchid“ a „In Pentagram“ (neboli „Song of Blasphemy“) vznikaly na účtence u piva, před Jiskrou, a ve finále tam něco přidal každý, kdo tam seděl.

„Song of Blasphemy“ je jako jediný opatřený českým textem. Když si jej čtu, jako bych se vrátil do roku 1988. (úsměv) Předpokládám, že je to trochu nadsázka, nebo se pletu? Ono v angličtině by to asi žádné pochybnosti o tom, jestli je to myšlené vážně, nepůsobilo, ale v češtině ty veršíky svádějí k různým domněnkám...


Přéma: Teď asi přesně nerozumím. I kdyby to nebyla nadsázka, komu by to vlastně vadilo? Předpokládám, že posluchači a vyhledávači tohoto žáru se nad tím nepozastaví a ostatní ať takové kapely neposlouchají. K věci... K brutální muzice brutální zpěv, když brutální zpěv, tak i zlý text, když v češtině, tak je to další level. Ale jenom pro české posluchače. U zaběhlých kapel, mediálně známých i uznávaných, je to kolikrát zavádějící. A to ve všech žánrech až po globální pop. Všude se používá symbolika, ale stále se řeší to stejné, dobro a zlo.
Máš ale pravdu, trochu nadsázka to je, doopravdy nechceme vyvraždit křesťany. (smích) A záměr, i když ne úplný, navrátit se k českým  kapelám před revoluci, tam byl. V rámci žánru. Ty staré nahrávky máme rádi pořád. (úsměv) Asi z romantizmu. Je to rouhání? Někomu to vadí, někomu ne. Když to někomu vadí, ať to neposlouchá, toť vše.
Text toho songu podle mého pojednává o šílenství, které se honilo hlavou lidí upalovaných na hranicích, mučených, ponižovaných a okradených ve jménu něčeho, čemuž z celého srdce věřili. Zrada největšího kalibru. Bratrovražda. Vymytí mozků a přeříkávání naučených výpovědí, zlomení člověka se záměrem zničit nevinného, zmocnit se jeho majetku a ukázat moc. Církev vraždila, kradla, zabavovala a naháněla věřícím strach. Jeden ze smutných paradoxů a omylů historie. Následky se táhnou do dnes. Je dobře, ze vliv církve upadá. Možná už ani nemá cenu nějak vystupovat proti. Její síla vládla v minulosti. Současně máme na světě další náboženské fanatiky, náboženské fašisty, mocipány a hlupáky, kteří se nezastaví před ničím. To se nikdy nezmění. Zase jako u křesťanství v minulosti, samozvaní „nadlidé“ se chtějí rozmáchnout po celém světě za cenu krveprolití. Každé náboženství je jako politický režim a v rukou lidi se překrucuje a zneužívá. Špína. Jako téma textu pro někoho klišé a někoho to může provokovat. A jestli máš na mysli i satanskou tematiku v textech, tak to je bráno spíše jako vzor vzdoru proti jakékoli moci. V tomto případě církev a falešní křesťané. Mohl jsi se stejně tak zeptat na text „Orchid“.

S jakými ambicemi vlastně IMPURITUM fungují? Přece jen Honza má Hellsound + AVENGER, Rámus taky AVENGER, David se objevuje v UCHÁZÍM (a možná i jinde?)... takže sladit všechny členy dohromady není úplně snadné... Dovedete si představit hojnější koncertování, nebo to vidíte na pár akcí do roka?

Přéma: Žádné velké ambice tam nejsou, myslím, že se my všichni v téhle UG branži pohybujeme dost dlouho na to, abychom věděli, že to už děláme jen pro radost. Ostatně jako drtivá většina UG maniaků. Na to, že jsme začali asi před rokem, nám to vychází průměrně na jeden koncert za měsíc a s tím jsme spokojeni. V roce 2015 by bylo příjemné si zahrát na větších akcích, fesťáky atd. Vážně to neřešíme, a protože se nikam necpeme, tak jenom tajně doufáme… (úsměv) Sladit všechny členy dohromady je někdy pěkná fuška a tak zkoušíme pravidelně nepravidelně. Každý má svůj osobní život, zaměstnání, koníčky a podobně… však to každý zná.

Honza: Co se týká ambicí, myslím, že jsem svůj přístup už dostatečně nastínil. Žádným výzvám se nebráním, ale rozhodně se nechci nikde cpát silou. Co se týká časové organizace... jde to, dře to... Máme na výběr buď brát situaci jak je a snažit se využít každou volnou chvíli a nebo nehrát vůbec. Každý máme své priority a jsem šťastný, že se to daří sladit aspoň nějak... sem tam zkoušíme každý týden, teď se třeba uvidíme po měsíci a něco. Ale kdo ví, co bude v budoucnu... to neví nikdo. Přál bych si být velmi aktivní, jak to dopadne, to se ukáže.

Co třeba koncerty v zahraničí? S AVENGEREM jste toho projeli hodně, s IMPURITUM jste zatím odehráli tuším tři koncerty, ale kontakty v zahraničí určitě máte...

Přéma: Nebráním se tomu. Díky Honzovi a Rámusovi, kteří mají svá jména zaběhlá i v zahraničí, možná i něco časem přijde. Jestli ano, předem se těším.

Honza: První vlaštovka se rýsuje na březen nebo duben 2015, měli bychom jet minitour AVENGER/IMPURITUM - Slovensko, Rumunsko a Srbsko. Když to dopadne dobře, uvidí se co dál.

Chystáte nové skladby, a jestli ano, tak pracujete na nich kolektivně, nebo půjde o práci jednoho/dvou členů kapely? Dočká se kolega Asphyx v dohledné době full alba, za které v recenzi tak horuje? (úsměv) Hledáte třeba label?

Přéma: Nové skladby se chystají. Jde to  pomalu, ale dělá se na tom. Do skládání se chtějí zapojit všichni, ale uvidíme, jak to bude fungovat. Do teď jsme trávili čas na zkouškách hlavně přehráváním hotového materiálu kvůli koncertům a sehraní se s přicházejícími členy. Doufáme, že tahle sestava už zůstane pevná a že budeme mít stejné cítění i ve skládání dalšího materiálu.
Tvůj kolega Asphyx se v dohledné době full alba nedočká. Maximálně nějakého splitka. Na full album si bude muset ještě počkat. Nejedeme podle stanoveného plánu, ale tak, jak to přijde. Ale vše může být jinak. Když přijde impuls a zápal pro věc, jde to hned lépe.
Díky za rozhovor.

RECENZE

Facebook
www.bandzone.cz/impuritum


Zveřejněno: 04. 01. 2015
Přečteno:
3369 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 01. 2015 19:45 napsal/a immortal
Super!!!
Super rozhovor a super masakr kapela.
04. 01. 2015 12:52 napsal/a Peťan
Impuritum
přidávám se - pěknej rozhovor, výbornej death metal :)
04. 01. 2015 12:50 napsal/a Lss
...
Dobrý rozhovor/Výborná kapela!