Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

LOOSERS – Rezignace CD 2014, vlastní náklad

Zlí jazykové tvrdí, že když neumíš hrát, hraj punk rock. S tímhle jsem nikdy nesouhlasil a stejně tak kapela LOOSERS z jihočeského Kovářova, která to vzala za správný konec. „Lůzři“ jsou na (zatím) lokální scéně zhruba dva a půl roku a po různých personálních změnách (poslední byly příchody Kabyho – baskytara a Heči – zpěv) konečně ustálili sestavu, v níž obě kytary obsluhují slečny, což v tomto ranku vždy potěší (úsměv). CD „Rezignace“  je prvním počinem LOOSERS, který byl nahráván u Maredise letos v červnu. Provedení CD je přesně v duchu D.I.Y., což je ostatně na obalu výrazně napsáno. Je fakt, že mi chvíli trvalo samotný obal otevřít (smích), ale CD nemá nic, co by mu scházelo – sestavu, odkazy na internetové profily kapely a hlavně texty! To jsou věci, které kolikrát chybí daleko větším kapelám s mnohonásobně vyššími rozpočty. Jedinou vadou na kráse je obal, který se mi nelíbí a tak pojďme radši na obsah CD.

„Rezignace“ ukrývá celkem šest válů a tak nevím, zda ji vůbec považovat za plnohotnotné album. Spíše bych se přikláněl k variantě EP, ale o to tady vlastně vůbec nejde. LOOSERS valí přímočarý a poctivý punk rock, délky jednotlivých skladeb jsou v průměru okolo dvou minut, což si myslím, že je akorát. Punk postavený na jednoduchých kytarových riffech, které jsou možná stokrát jinde slyšené, ale chceme vůbec změnu? Řekl bych, že ne. Mínus vidím spíše v lehce utopeném zvuku kytar, především na úkor bicích. Místy člověk slyší jen vokál a výrazné „tupatupa“. Sólově kytara vynikne například v úvodu skladby „Žádnej svět“ a dalších krátkých melodických sólech. Zastavím se u vokálu – barva hlasu se mi líbí, správně nařvanej a „vychlastanej“ zpěv teprve patnáctiletého (!) Heči. Vůbec, všichni členové LOOSERS jsou pod věkovou hranicí dvaceti let a to jen vlévá optimismus do budoucnosti kapely. Vyzdvihl bych skladby „Dnešní doba“ (velký plus za intro z filmu Adéla ještě nevečeřela, hned jsem si jej po dlouhý době pustil, haha) a „Násilí“. LOOSERS mají i sklony k harcore punku, což mimochodem někteří dokazují i působením v dalších bandách tohoto ražení. Možná právě hardcore punk bude budoucí cestou kovářovské party.

Debut „Rezignace“ nedopadl vůbec špatně. Poctivý a s radostí zahraný punk se vším, co k němu patří – energie, nevázanost, D.I.Y. přístup a kvalitní texty, kterými se LOOSERS snaží sdělit své názory na svět a společnost a nemají pouze huby (dámy prominou) plné keců u piva. LOOSERS jsem v nové sestavě ještě neviděl, tak věřím, že to brzy napravím. Kapela odehrála bezmála tři desítky koncertů, tak je zajděte podpořit (úsměv).

Seznam skladeb:
  1. Dnešní doba
  2. Strach
  3. Násilí
  4. Motel party hard
  5. Žádnej svět
  6. Nic nenadělám

Čas: 14:30

Sestava:
  • Adam - vokály
  • Andrew - bicí
  • Gabča - kytara
  • Kaby - baskytara
  • Verča - kytara


ROZHOVOR


http://bandzone.cz/loosers
https://www.facebook.com/pages/Loosers/218642008229827?ref=h

Zveřejněno: 06. 11. 2014
Přečteno:
3911 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář