Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
HUSMAN FEST

SONS OF FAMINE – Alcohol and Razor Blades CD-R 2013, vlastní náklad

Metalový underground je věčný a nekonečné spoustě kapel je v něm dobře a nikdy by ho neopustila. Svoboda je pro mnohé hlavní prioritou a chicagští bastardi SONS OF FAMINE jsou evidentně jedni z těch, kteří než aby si nechali něco diktovat, raději to zabalí nebo chcípnou. Zahájení činnosti čtyřčlenné smečky je sice datováno k roku 2012, ale povedené kvarteto se už zná ze společného působení v death metalové hydře CORPSEVOMIT, jež strašila v chicagském podzemí od roku 1992 a za dekádu své existence stihla vydat i jedno regulérní album „Raping the Ears of Those Above“, spáchané v roce 2001.

Demo „Alcohol and Razor Blades“, které se mi se zpožděním, ale přece jen dostalo do rukou, je typický DIY produkt, a nutno říct, že je sice patrné, že vše vznikalo v trochu skromnějších podmínkách, ale pocit z odfláknuté práce nemám. Černobíle potištěná „pošetka“ z obyčejného papíru skrývá ve svých útrobách vypálené CD-R se čtyřmi skladbami, rovněž černobílé bio opatřené kresbou, která ve mně vyvolala vzpomínky, kdy jsem se nejen kvůli ilustracím těšil na každý další výtisk starých dobrých zinů jako Darkness Actual či In Deed Hell, a dokonce vypadla i vizitka, díky které jsem se kromě nezbytných kontaktních údajů dozvěděl, že SONS OF FAMINE hrají Face Fucking Metal. Tak šup do přehrávače, ať se dozvím, co toto označení vlastně skrývá.

Paráda, syrový zvuk evokující zlaté osmdesátky srší energií, stejně jako hudba samotná. Staroškolská  vyhládlá blacková bestie, usazena v kočáře nápadně připomínajícím rakev, mává nad hlavou kosou vypůjčenou od kmotřenky Zubaté, a zapřažený černý vraník okovaný v prastaré thrashové kovárně cválá v rytmu obhroublého rock’n’rollu. Cíl je neurčitý, hlavní je prožitek z jízdy, která je řádně pekelná, a živí stopaři se neberou, naopak se likvidují. Kapela otevřeně deklaruje, že miluje chlast, kočky a hraní metalu, a tím je řečeno myslím vše. Ještě bych dodal, že se rádi rouhají a noc mají určitě raději než den. Z vysoka kašlou na trendy, jejich hudba je dle vlastních slov určena spodině, opilcům a zločincům. Nevím, jestli něco z toho jsem, ale muzika tryskající z beden mě baví a patřičně rozohňuje. Texty nejsou k dispozici, ale z výše uvedeného je zřejmé, že budou stejně hrubozrnné a přímé jako hudba samotná.

Jestli se kapela neuchlastá či neusouloží někde na hřbitově, a vydá někdy v budoucnu album, mohlo by to být zajímavé. Demo „Alcohol and Razor Blades“ je příslibem a případný dlouhohrající titul by jistě potěšil nejen pamětníky, vzpomínající na časy, kdy různé formy extrémní muziky byly ještě v plenkách a zněly krásně bezprostředně a nevyumělkovaně. Upřímný, nic neřešící špinavý odvaz, ignorující, co právě frčí, a hraný od srdce. A co je nejdůležitější, hudebně vůbec ne primitivní. SONS OF FAMINE nám v závěru svého bia sdělují, že jsou odhodláni jít proti všem a přejí nám bídnou smrt. Děkujeme, nápodobně. Sejdeme se v pekle, synové hladomoru, a střízliví nebudeme.

Seznam skladeb:
  1. Nothing and Nowhere
  2. Malicious Curse of Fate
  3. Alcohol and Razor Blades
  4. The Seed

Čas: 14:48

Sestava:
  • Matt McClelland – kytara, zpěv
  • Patrick Clancy – kytara
  • Mike Dooley – basa
  • Garrett Scanlan – bicí

http://www.reverbnation.com/sonsoffamine
http://sonsoffamine.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/sonsoffamine


Zveřejněno: 03. 10. 2014
Přečteno:
3512 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář