Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

FORGERY – With These Fists CD 2014, Battlegod Productions

Zajímavá to kapela, pomyslel jsem si při pohledu do diskografie pánů FORGERY z norského hlavního města Osla. Důvod byl jediný – v roce 1991 kapela vydala demo „Wrath of the Righteous“ a pak se uložila k dlouhému spánku. O jedenáct let později  FORGERY obnovují činnost a vrací se se svým thrash/groove metalem na dalších třech demáčích, aby v roce 2009 vyšlo první full album „Harbouring Hate“. Další pětiletá pauza a FORGERY se letos hlásí s novým materiálem, který pojmenovali „With These Fists“.

K dispozici mám pouze promo CD a tak se pro tentokrát vyhnu jakémukoliv hodnocení zpracování nosiče. Snad jen k obalu CD se vyjádřím. Nelíbí se mi. Tmavá polorozpadlá místnost jakéhosi kostela nebo možná i skladiště (co já vím?), ve které není téměř nic vidět, splývá v jednu černou plochu. V digitální verzi je obal přece jen výrazně kvalitnější.

FORGERY na své nové CD „With These Fists“ nahráli dohromady devět skladeb a pro mě jsou hrozivě dlouhé. Dávám albu několik poslechů a stále více se nudím. Z „With These Fists“ bohužel cítím obrovský stereotyp. A není to pouze tím, že odnož moderního thrashe a groove metalu nevyhledávám. V hudbě FORGERY je silně cítit vliv devadesátých let, kdy kapely ustoupily od klasického metalu. Sem a tam slyším vykradený riff od PANTERY, ale k těmto velikánům mají FORGERY zatraceně daleko. Nechybí pak ani úlety do death metalových vod a pravdou je, že se Norové snaží zařazovat poměrně dost pomalých a střednětempých pasáží, jenže efekt pestrého alba postrádám. Stejně tak je na tom vokál Anderse Moena. Ten, pokud zpívá svým srozumitelným growlingem, se mi v podstatě líbí. Horší je to už s jeho melodickými linkami a čistým zpěvem – to mi rve uši. Za asi nejlepší skladbu bych označil pětku „Shadows of Fear“, která se nejvíce přibližuje klasickému thrash metalu. Nebál bych se říct, že je tak trochu „Testamentovská“ (úsměv). Instrumentálně je celé album na dobré úrovni i včetně sól a to samé mohu říci o zvuku.

CD „With These Fists“ asi zaboduje u fanoušků moderního metalu. U mě se jedná o průměrnou nahrávku, kterou bych samozřejmě do koše nehodil, ale ani po ní nebudu sahat k dalším poslechům. Album, které po pár posleších omrzí, protože u FORGERY postrádám více nápadů i energie. Kapela zřejmě vzorně reprezentuje svou zemi, protože na mě působí chladně (smích). I tak věřím, že díky například turné s TANTAROU a také díky této nahrávce si své fans FORGERY najdou.

Seznam skladeb:

  1. Effigy
  2. Final Genocide
  3. Mirror Man
  4. Mind of Rage
  5. Shadows of Fear
  6. Cross to Bear
  7. Black Mourning
  8. Fading Thoughts     
  9. Anatomy of Pain

Čas:
42:24

Sestava:
  • Jan Roger Halvorsen - bicí
  • Morten Steen - baskytara
  • Ronny Hansen - kytara
  • Anders Moen - vokály, kytara

https://www.facebook.com/Forgerymetal

Zveřejněno: 13. 09. 2014
Přečteno:
3351 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář